2 évnél régebbi cikk

Őrizd meg a festett hajszín ragyogását
Fehérvár Médiacentrum fotója
shop.hairline.hu
Őrizd meg a festett hajszín ragyogását

Mindenki arra vágyik, hogy a festés alá vetett hajszíne sokáig élénk és szép színű maradjon, a hatás pedig tartós legyen. A nők többsége szívesen változtatja a hajszínét és éppen ezért, örömmel él a hajfestés vagy a hajszínezés lehetőségével. Az a fontos, hogy megfelelő figyelmet fordíts arra, hogy kizárólag jó minőségű hajfestékekkel és színezőkkel terheld a hajadat, különben könnyen kifakulhat és megváltozhat az eredetileg festett szín.

Hogyan ápold a festett hajat?

Akinek egészséges a hajszerkezete, az sokkal könnyebben őrzi meg a festett hajszínt, mintha valamilyen problémával küzdene. Egy kiszáradt és törékeny hajszál sokkal hajlamosabb a kifakulásra, így nehezebben tartja meg a festéket. Annak érdekében, hogy ezt elkerüld, elengedhetetlen a megfelelő hidratálás, hiszen ez lesz a hajszín élettartam megnövelésének záloga.

A festett haj táplálása ugyanolyan fontos, mintha nem élnél ezzel a módszerrel. A Hair-Line webáruházban található professzionális hajápolási termékek segítségedre lehetnek abban, hogy megőrizd hajad egészséges állapotát. Legyen része napi rutinodnak hajad egészségének megőrzése is.

Sok külső hatással kell megküzdeni a hajunknak

Azt, hogy pontosan milyen hajápolási termékeket használsz a mindennapok során, nemcsak hajszerkezeted és a hajad minősége befolyásolja. Hanem az is, hogy milyen egyéb külső hatásokkal kell megbirkózni a mindennapok során. A nyári időszakban sokkal intenzívebben van kitéve a napsugárzás, a víz hatásainak. Ugyanakkor más évszakokban is rengeteg kihívás elé állíthatod, hiszen a gyakori hajformázás vagy a forró eszközök, mint a hajvasaló vagy a hajszárító használata, mind-mind hozzájárulhatnak a hajszín kifakulásához.

Az sem mindegy, hogy a tisztító hajmosást milyen gyakorisággal végzed el. Válassz olyan samponokat, amelyek nem tartalmaznak szulfátot, illetve erős felületaktív anyagokat. Mert bár ezek tisztító hatása kifogástalan, a szennyeződésekkel együtt eltávolítják a festés során felvitt színmolekulákat és a hajad számára fontos olajokat is.

Frissítsd a festett hajszínt

Ma már rendelkezésedre állnak olyan professzionális termékek, amelyek segítségével élénken tudod tartani hajszínedet két festés között is. Ezek olyan pigmenttartalmú készítmények, amelyeket bátran használhatsz akár rendszeresen is. Segítségükkel pedig fényessé és élettelivé varázsolhatod a hajadat.

Mivel használatuk kifejezetten egyszerű, így az otthoni hajápolásba könnyen beillesztheted. Ezt a fajta színfrissítést ugyanis akár saját magad is elvégezheted, nem kell hozzá fodrász segítségét kérned. A profi hatás érdekében kombináld ezeket a termékeket hajtípusodnak megfelelő samponnal, hajhabbal és maszkkal. A megfelelő hatóanyag-tartalmú termékeknek köszönhetően pedig élvezheted a hajápoló kozmetikumok pozitív hatását.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek