1 évnél régebbi cikk

Miért jelennek meg ráncok a kor előrehaladtával? Késleltethető mindez?
Fehérvár Médiacentrum fotója
biola.hu
Miért jelennek meg ráncok a kor előrehaladtával? Késleltethető mindez?

A mimikai ráncok megjelenésében több tényező is szerepet játszik, a genetikánk, az öregedés természetes folyamata, a dohányzás, a napfény káros hatásai és az érzelmek általi mimikai izomösszehúzódások egyaránt. Gyakran az ilyen típusú termékeket anti-ageing kozmetikumoknak nevezik, persze pontatlanul, hiszen az öregedést nem lehet megakadályozni!

Az alábbiakban arról írunk, hogy mit tehetünk a folyamat lassítása érdekében.

A megelőzés szerepe a ráncok késleltetésében 

Idővel a bőr középső rétege vékonyodni kezd, a kötőszöveti háló töredezik, és mélyedések képződnek. Az öregedő bőr már nem képes olyan hatékonysággal megőrizni a nedvességet, mint korábban. Ez pedig ráncok megjelenéséhez vezet.

Öregedésgátló kozmetikumokkal azonban támogathatjuk bőrünket, és lassíthatjuk a folyamatot. Érdemes kipróbálni a BIOLA Webshop „fiatalító” termékeit, melyek segítenek egy hidratált, feszesebb bőrállapot kialakításában, és szinten tartásában. Ezáltal bőrünk energikusabbá, ragyogóbbá válik, az arckontúrok pedig jóval kifinomultabbá.

Az anti-ageing készítmények mellett a fényvédelem is különösen fontos, lehetőleg egész évben. Napozáskor ügyeljünk a megfelelő napvédő krémek folyamatos alkalmazására, emellett érdemes kerülni a napon tartózkodást a kritikus órákban. A szolárium használatát is célszerű csökkenteni. A megelőzés létfontosságú a ráncok megjelenésének késleltetésében!

A dohányzás káros befolyással van bőrünkre, gyorsítja a bőröregedést, legfőképp a száj körüli területen jelennek meg viszonylag hamar a mimikai ráncok. Elgondolkodtató, hogy helyette inkább más stresszlevezetési módszert válasszunk, olyat, amely az egész szervezetünkre jótékonyan hat. Például meditáció, jóga.

Az életmód szerepe a bőröregedés lassításában 

A bőr állapotát jelentősen súlyosbíthatják a káros szokásaink, többek között a nem megfelelő étrend és a mozgásszegény életforma. A zsírosabb ételek és a feldolgozott élelmiszerek és hatással vannak bőrünk szerkezetére, tónusára. Szerepet játszhatnak a pattanások kialakulásában is. Fontos tehát egy egészségesebb, változatos étrendet kialakítani, hacsak lehet bio élelmiszerekből és nyers zöldség és gyümölcsfélékből.

A rendszeres testmozgás is segíti a kollagéntermelést, közreműködik az új bőrsejtek megjelenésében. Az edzés mellett ugyanakkor a bőséges folyadékfogyasztás is létfontosságú. Igyunk sok vizet, mozogjunk minél többet, és alakítsunk ki egy kiegyensúlyozott étrendet!

Bőrápolási rutin természetes kozmetikumokkal 

A rendszeres bőrápolás elengedhetetlen az ideális bőrállapot megőrzéséhez. Használjunk natúr készítményeket, melyek mentesek az allergizáló komponensektől és bőven módosított mesterséges vegyületektől. Javasolt például a BIOLA csipkerózsás arctisztító hab, vagy a BIOLA Bio Kökény arctej, mely tisztít és hidratál. Ajánlott a Bio alaria Youthful szérum is, vagy a kékfény ártalmaktól is óvó Orchidea bőrtápláló szérum, melynek alkalmazásával arcunk revitalizálttá, ragyogóbbá és frissebbé válik.

A természetes szemránckrémek ellátják bőrünket tápanyagokkal, lipidekkel, vitaminokkal, hialuronsavval. A bőröregedés, valamint a ráncok megjelenésének késleltetésében a megelőzés kulcsfontosságú, belsőleg és külsőleg egyaránt, igen sokoldalúan bőrtápláló és ránckisimító, ránctalanító hatóanyagokban gazdag a Szemkontúr NUTRIMAX szemkörnyékápoló.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek