1 évnél régebbi cikk

Így néz ki most a lassan pusztuló seregélyesi Zichy-Hadik-kastély
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Seres László drónfotó és videó
Így néz ki most a lassan pusztuló seregélyesi Zichy-Hadik-kastély

Nem is olyan régen még a nyári esküvők kedvelt helyszíne volt a seregélyesi kastély. A parkban található, egykor híres fehér fahídra ma már rá sem lehet ismerni.

Lassan az enyészeté lesz az 1821-ben épült seregélyesi Zichy-Hadik-kastély, írja a Facebookon Seres László. A drónfotós-videós még a múlt héten posztolt több fotót és egy videót az egykor szebb napokat látott, lassan pusztuló klasszicista stílusú kastélyról, mely nem is olyan rég még a nyári esküvők kedvelt helyszíne volt.

A 2008-ig háromcsillagos kastélyszállóként működő épület a fotók és a videó alapján elég elhanyagolt állapotban van. Körülötte a pázsit kopott és kiégett, a parkban található tó részben kiszáradt, a felette átívelő, egykor közismert fehér híd pedig gyakorlatilag felismerhetetlen.

A seregélyesi kastélyról készült összes fotót itt lehet megnézni:

Kapcsolódó
Kastélyok és életek – a Zichy grófok nyomában: Seregélyes

A seregélyesi kerek erdő közepén, szilfák sötét árnyékában egy család alakította ki temetkezési helyét a hófehér kastélyuk kertje alatt. Nem építettek maguknak vastag falú magas kriptát, mely a többi sírbolt fölé magasodva hirdetné mindenki fölött állóságukat, nem is osztozkodtak más földi halandóval egy közös temetőn. Az erdő fái és a kőkereszt adják keretét örök pihenőhelyüknek, a szerény kőlapokkal, melyek hajdani létezésüket igazolják.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek