1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Székesfehérvár-Veszprém Rallye, Királyok a Belvárosban, Lecsó és Kolbász Fesztivál és sportpiknik
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Székesfehérvár-Veszprém Rallye, Királyok a Belvárosban, Lecsó és Kolbász Fesztivál és sportpiknik

Az idei év talán legforróbb hétvégéjén is számos fehérvári és környéki program közül csemegézhettek: többek között megleshetitek a Székesfehérvár-Veszprém Rallye-t, falatozhattok a Lecsó és Kolbász Fesztiválon, vagy lazulhattok a sportpikniken a First Fielden.

Sport: Székesfehérvár-Veszprém Rallye 2022
Mikor?: Július 22-24., péntek-vasárnap
Hol?: Székesfehérvár, Palotai út

Egy látványos és dagonyázós rali sose rossz. Hát ha tíz métert is alig kell gyalogolni a rendezvénytől, akkor külön ajándék. Márpedig a hétvégén ez lesz a szituáció, ugyanis július 22-24-éig bonyolítják le a Székesfehérvár-Veszprém Rallye 2022-őt, amelynek köszönhetően az egész országon átívelő ralibajnokság ötödik futamának lehetünk szem- és fültanúi.

A szombati programban a Nagylőtér és Várpalota szerepel kétszer, majd délután Székesfehérvár Belvárosában, a Palotai úton a SzuperSpeciállal zárul a nap. Vasárnapra szintén három klasszikus pálya, Hegyesd, Kislőd és a Kislőtér került be a versenybe, amihez már a Rally2 is csatlakozik. Székesfehérváron szombaton délután 17:06-kor rajtol majd az első versenyautó, a versenyt megszakítva pedig driftbemutatókkal is készülnek a szervezők.

Éppen ezért 12 órától 22 óráig zárják le a futam Palotai utat érintő szakaszát, a helyi, illetve a regionális és országos buszjáratok terelőútvonalon közlekednek.

Kapcsolódó
Székesfehérvár-Veszprém-rali: idén is közösen rendez futamot a két város

Idén is közösen rendez ralifutamot Székesfehérvár és Veszprém péntektől vasárnapig, mely az országos bajnokság ötödik viadala lesz.

Gasztro: Lecsó és Kolbász Fesztivál 
Mikor?: Július 22-24., péntek-vasárnap
Hol?: Gárdony, Üdülők útja

Na, hát egy jóféle lecsónak a legtöbben garantáltan nehezen tudnak ellenállni. Ahogy valaki elolvassa vagy kimondja ezt a bűvös szót, egyből összefut a nyál a szájában, és legszívesebben már nyúlna is a fakanál után, hogy összerittyentsen egy kondérnyit ebből a klasszikus csemegéből.

Nos, van egy jó hírem, ha a napokban éppen lecsófőzésre adnátok a fejeteket, akkor nem kell bíbelődni a hozzávalókkal, ugyanis a hétvégén Lecsó és Kolbász Fesztivál lesz a Velencei-tónál, ahol többek között tojásos, rizses, natúr, cukkinis, tökös, halas, kolbászos, csülkös és babos finomságokat is kóstolhattok. Csak bírjátok szuflával, mert aki egyszer megízlelte ennek a mennyei éteknek az ízét... maradjunk annyiban, hogy nehéz abbahagyni.

Mozi: A hónap dolgozója
Mikor?: Július 21-től
Hol?: Cinema City Alba

A hónap dolgozója a francia vígjáték és humor legjobb hagyományait követi. A film író-rendező-főszereplője, Jérome Commandeur a kortárs francia vígjáték egyik legsikeresebb alakja. A vígjátékban olyan színészek tűnnek fel, mint a legendás Gérard Depardieu (Asterix és Obelix filmek, Pofa be!, Zöld kártya), Christian Clavier (Bazi nagy francia lagzik-filmek, Jöttünk, láttunk, visszamennénk-sorozat) és Gérard Darmon (Szerelembe gurulva, Asterix és Obelix: a Kleopátra-küldetés, Betty Blue).

Idén nyáron a Cinema City mozikban nemcsak sikerfilmek, de több mint 1 millió mozis ajándék is vár rád! Mozizz, játssz a jegyed egyedi kódjával és nyerj június 16-július 31. között. További részletek: https://www.youtube.com/watch?v=4kB0ol47Et4.

Királyi Napok: Királyok a Belvárosban
Mikor?: Július 23., szombat 17:00
Hol?: Belváros

A júliusi hétvégék már a Székesfehérvári Királyi Napokra hangolnak: az augusztus 6-ig tartó sorozatban szombat délutánonként óriásbábok, régizenészek és hagyományőrző csapatok várják a Belvárosban járókat, akik este hattól a Zichy ligetben hallgathatnak muzsikát. Július 23-án, szombaton 17 órától Könyves Kálmán, Álmos herceg, II. István és II. (Vak) Béla vonul fel és mutatkozik be a Fő utcán.

Egészség: Szív Egyesületek Országos Találkozója
Mikor?: Július 22-24., péntek-vasárnap
Hol?: Városház tér

Az ország számos városában működnek szív egyesületek, melyek a különféle szívbetegségekkel, magasvérnyomással küzdőket, gyógyulófélben lévő vagy már gyógyult embereket fogják össze. Fontos számukra a közösség, hogy megosszák egymással a tapasztalataikat, életük történéseit, és sorstársaik között legyenek.

Az egyesületek évente egy alkalommal más-más városban szervezik meg az országos találkozójukat. 2020-ban Székesfehérvár lett volna a házigazda, azonban a járvány miatt a találkozó akkor és 2021-ben is elmaradt. Idén lehetőség nyílt arra, hogy megrendezhessék a háromnapos programot a Fejér megyei megyeszékhelyen, a Székesfehérvári Szív Egyesület koordinálásával. A megnyitó július 22-én, pénteken 16 órakor lesz a Városház téren. A találkozó sportrendezvényekkel és városismereti programokkal folytatódik vasárnapig.

Sport: Tekerj a zöldbe!
Mikor?: Július 23., szombat
Hol?: Székesfehérvári Szent Kristóf-templom udvara-Balatonakarattya

Július 25-e Szent Kristóf, az utazók védőszentjének napja, ebből az alkalomból különleges módon indul a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezetének következő túrája a Tekerj a zöldbe! mozgalom égisze alatt.

A gyülekező július 23-án, szombaton 8:30-kor lesz a Székesfehérvári Szent Kristóf-templom udvarán, ezután startolnak a résztvevők Balatonakarattyára. A táv körülbelül 26 kilométer, szükség szerint egyes helyszíneken pihenőket iktatnak be, illetve a programban akarattyai strandolás is szerepel.

Sport: Sportpiknik és nemzetközi kupadöntő
Mikor?: Július 23., szombat
Hol?: First Field

Július 23-án, szombaton 10 órától többek között közösségi és sportprogramokkal, óriás játékokkal, lovagi tornával, amerikai futball alapú erőpróbákkal várják a családokat a First Fielden. A logikai, ügyességi feladatok mellett egészségügyi szűréseken is részt vehetnek a kilátogatók, a legkisebbeket pedig ugrálóvár és arcfestés is várja.

15 órakor kezdődik a szezon utolsó mérkőzése, a Közép-európai Futball-liga (CEFL) bajnoki elsőségéért. A Fehérvár Enthroners ellenfele a cseh bajnok, a Prága Lions csapata lesz.

Kirándulás: Naplemente túra
Mikor?: Július 23., szombat
Hol?: Sóstó Természetvédelmi Terület

A szombaton 19 órakor induló naplemente túrán a résztvevők különleges körülmények és fényviszonyok között ismerkedhetnek Székesfehérvár gyöngyszemének élővilágával. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A szervezők kérik, hogy a résztvevők negyed órával a kezdés előtt érkezzenek meg a helyszínre, a találkozópont a Sóstó Látogatóközpontban lesz. További információ és jelentkezés: sosto@szekesfehervar.hu.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek