1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN, Királyok a Belvárosban, Tác-Gorsium Nyári Estek és családi délután Alsóvárosban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/FEZEN Fesztivál
Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN, Királyok a Belvárosban, Tác-Gorsium Nyári Estek és családi délután Alsóvárosban

Július utolsó hétvégéjén is rendesen el lesztek eresztve fehérvári és környéki programokkal: többek között bulizhattok a FEZEN-en, barangolhattok a királyok között a Belvárosban, lazulhattok a Nyári Esteken a Gorsiumban vagy kilátogathattok az alsóvárosi családi délutánra.

Fesztivál: FEZEN
Mikor?: Július 27-30., szerda-szombat
Hol?: Takarodó út

A jubileumi FEZEN Fesztivál július 27-én nyitja kapuit. A fő programban idén is több mint 100 fellépő érkezik Székesfehérvárra, akik hét zenei helyszínen szórakoztatják a kilátogatókat négy napon át.

A jubileumi FEZEN is a már jól ismert helyszínen, az amerikaifoci-pályával szembeni területen, a FEZEN Klubban és a kettő közötti területen, azaz a Takarodó út és az Új Váralja sor találkozásánál. A fesztivált két irányból tudjátok megközelíteni: Mártírok úti gyalogos felüljáróról, Új Váralja sor felől, így forgalmirend-változásokra kell számtani a FEZEN környékén.

Pénteken többek között a Honeybeast vagy Demjén Ferenc slágereire is bulizhattok, de egy minifesztivál is lesz a fesztiválban, hiszen az egyik nagyszínpad a Total Dance Festivalé lesz. Több mint 3 órányi slágeregyveleg 12 előadótól: Eiffel 65, Mr. President, La Bouche, Turbo D a Snapből, Alice DJ, DJ Sash és a hazai kedvencek.

Szombaton Scooter és a Nightwish lesznek a legnagyobb nevek, de fellép a Road, a Depresszió és a Down For Whatever is. 

Kapcsolódó
Közlekedés, kemping, fesztiváltérkép - minden fontos információ a FEZEN-ről egy helyen

Az amerikaifoci-csapat nemzetközi szereplése miatt idén nem használható kempingként a First Field, így a sátrazók a Bregyó-közben szállhatnak meg. A kemping és a FEZEN között ingyenes buszjáratok szállítják a fesztiválozókat.

Királyi Napok: Királyok a Belvárosban
Mikor?: Július 30., szombat 17:00
Hol?: Belváros

A júliusi hétvégék már a Székesfehérvári Királyi Napokra hangolnak: az augusztus 6-ig tartó sorozatban szombat délutánonként óriásbábok és hagyományőrző csapatok várják a belvárosban járókat, akik este hattól a Zichy ligetben hallgathatnak zenét. Július 30-án, szombaton 17 órától II. András és gyermekei, IV. Béla és Szent Erzsébet vonul fel és mutatkozik be a Fő utcán.

Mozi: DC Szuperállatok ligája
Mikor?: Július 28-tól
Hol?: Cinema City Alba

Krypto szuperkutya: tud repülni, és csak egy egészen kicsit nagyképű – de hát melyik kutya maradna szerény, ha Superman a gazdája, akivel osztozik a szupererőn, és együtt harcol Metropolis elvetemült bűnözői ellen? Csakhogy az Igazság Ligájának összes tagját, így Supermant is elrabolja egy legfőbb főgonosz, és a kutya magára marad.

Mit tehetne mást, mancsába veszi az irányítást. Különös társaságot terel össze: egy bamba vérebet, egy pocakos malacot, egy nem túl gyors teknőcöt és egy nagyszájú mókust, és együtt veti bele magát a mentőakcióba: kalandjaik során mindannyian új szuperképességekre tesznek szert, ami okoz némi kalamajkát, de azért jól jön a szupergonosz elleni embert- és állatot próbáló küzdelmek során

Idén nyáron a Cinema City mozikban nemcsak sikerfilmek, de több mint 1 millió mozis ajándék is vár rád! Mozizz, játssz a jegyed egyedi kódjával és nyerj június 16-július 31. között. További részletek: https://www.youtube.com/watch?v=4kB0ol47Et4.

Kultúra: Emlékparki Nyár
Mikor?: Július 29., péntek
Hol?: Katonai Emlékpark Pákozd- Nemzeti Emlékhely

Az Emlékparki Nyár egyik legvidámabb hangulatú estjére készülnek a Katonai Emlékpark Pákozd- Nemzeti Emlékhelyen. Július 29-én, pénteken 19.00 órakor a Military Girls együttes lép színpadra. Ezt megelőzően 18.00 órakor a várpalotai katonaművészek alkotásaiból nyílik kiállítás.

A belépés ingyenes, a helyfoglalás pedig az eddigiekhez hasonlóan regisztrációhoz között a www.kempp.hu portálon.

Zene: Családi délután Alsóvárosban
Mikor?: Július 30., szombat 15:00
Hol?: Alsóvárosi Közösségi Ház

Egyszerű anyagokból és nagyszerű ötletekből készült hangszerek, interaktív és szórakoztató előadás – ez a ZeneBatyu Élményprogram, amellyel Sőnfeld Mátyás pszichopedagógus az élményszerű zene szemléletét szeretné átadni. Az interaktív, érdekes és lendületes előadás során a vendégek szemléletesen kísérhetik végig a hang kialakulását, terjedését és alapvető fizikai tulajdonságait, megismerhetik a ritmus- és dallamhangszerek típusait, azok működési elvét.

Az előadást követő Hangszermester hangszerkészítő kézműves program pedig egy kisebb csoportos foglalkozás, ahol a családi délután résztvevői maguk is elkészíthetnek néhány hangszert: szívószálból dudát, papírhengerből kazut, vagy sajtosdobozból vízilódobot.

Zene: Tác-Gorsium Nyári Estek
Mikor?: Július 30., szombat 17:00
Hol?: Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Múzeum

Borkóstolóra és csellókoncertre invitálja a közönséget a Fejér Megyei Kerékpáros Sportegyesület és az Értékmentők Egyesülete július 30-án, szombaton 17 órától. Az első Tác-Gorsium Nyári Estek programsorozat keretében a Duo RedWhite szórakoztatja a közönséget, akik klasszikus hangszereken előadott modern zenéjükkel többször is elkápráztatták már a székesfehérvári közönséget is. A csellókoncerten túl házi rétessel és finom borokkal várnak minden kedves vendéget a Régészeti Parkban.

A programon való részvétel ingyenes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek