1 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron is sokszor okoznak problémát a postaládában fészkelő darazsak
Székesfehérváron is sokszor okoznak problémát a postaládában fészkelő darazsak

Nyaranta egyre több kellemetlenséget okoznak a különböző helyekre befészkelő darazsak. A hívatlan vendégek nemcsak a családok, hanem a postások dolgát is megnehezítik.

A nyári időszakban számos rovar okozhat kellemetlen meglepetést a ház körül, amennyiben beköltöznek lakókörnyezetünk számukra otthonosnak vélt zugaiba. A szakértő azt mondja, ha darázsfészket fedezünk fel, akkor ne próbáljuk meg sajátkezűleg eltávolítani, hanem minden esetben bízzuk szakemberre, vagyis hívjunk szakképzett rovarirtót.

"Semmiképpen ne álljanak neki maszekolni a kedves lakók. A darazsak, ha kitámadnak, akkor nem kegyelmeznek, jó pár szúrást be lehet gyűjteni tőlük. Ráadásul olyan veszélyes méreggel rendelkeznek, hogy az arra érzékenyek akár kórházba is kerülhetnek, rosszabb esetben pedig akár halállal is végződhet egy ilyen kaland" - emelte ki Antal István méhészmester.

A nem várt látogatók többek közt a postások munkáját is megnehezítik.

"Ha nem lenne egy családtagom postás, akkor én sem szembesülnék azzal, hogy milyen problémát okoznak a levélszekrényekbe befészkelő darazsak. Erről nagyon sokszor nem tudnak a lakók" - mesélte a tapasztalatokat Kulcsárné Németh Mariann a Fehérvár Televíziónak.

Antal István méhészmester véleménye szerint sajnos nem egyedi és nem meglepő, hogy a darazsak a postaládákba is befészkelnek. "Meg is tudom érteni a postásokat, hogy nagyon nehezen és nagyon félve nyúlnak a postaládákba, mert amint fényt kap azon a kis nyíláson keresztül a darázs, azonnal kitámad."

A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, amennyiben darázskast fedezünk fel a lakókörnyezetünkben, ne tétlenkedjünk: a legokosabb és legcélszerűbb megoldás rovarirtókat hívni.

Borítókép: Wikipédia
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek