1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, Tankcsapda és motorcsónakverseny
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Székesfehérvári Királyi Napok
Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, Tankcsapda és motorcsónakverseny

Ez a visszatérés hétvégéje: Fehérvárra a Királyi Napok, Dunaújvárosba a motorcsónakversenyek, Fejér megyébe pedig a Tankcsapda érkezik újra. A mozikban pedig már bemutatták az utóbbi idők egyik legjobb nyaralós családi vígjátékát.

Fesztivál: Királyi Napok
Mikor?: Augusztus 12-21.
Hol?: Székesfehérvár, Belváros

Tíz nap, amikor az egész város egy nagy program lesz. Pénteken indul és jövő vasárnapig tart a Királyi Napok. A székesfehérvári nyár csúcspontja néhány mondatban felsorolhatatlan mennyiségű látni-, nézni- és kipróbálnivalót tartogat mindenkinek. A teljesség igénye nélkül lesz folkfesztivál, Koronázási Szertartásjáték háromszor is, középkori vásári forgatag és élő sakk. A megnyitóval ezúttal az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója előtt tiszteleg Fehérvár: pénteken 21 órakor kezdődik Az Élet pecsétje című dramatikus történelmi játék táncosokkal és zenészekkel a Zichy-színpadon.

Koncert: Tankcsapda
Mikor?: Augusztus 12., péntek 21:00
Hol?: Szabadtéri színpad, Dinnyés

Ki gondolta volna, hogy a nyár egyik legnagyobb slágerét idén a Tankcsapda szállítja? Feltehetően senki. A debreceni rockerek a BSW rapzenekarral közösen készítették a meglehetősen vegyes fogadtatású BAZ+ című szakítós slágert. A könnyen dúdolható, mély mondanivalótól mentes kollaboráció biztosan elhangzik majd péntek este a dinnyési szabadtéri színpadon is. Lukácsék ezen felül azért feltehetően visszanyúlnak jóval régebbre is, például egészen 2006-ig, amikor ezt írták:

Mozi: Családból is megárt a sok 2: Irány Portugália!
Mikor?: Augusztus 11-től
Hol?: Cinema City Alba

Ahogy karácsonyi filmből, úgy nyaralós családi vígjátékból is kell legalább egy minden magára valamit is adó nemzetnek. Ami az Egyesült Államoknak a Családi vakáció, Magyarországnak pedig a Szeleburdi vakáció, az lehet a franciáknak a Családból is megárt a sok. A második részt a héten mutatták be a mozik. Ebből kiderül, hogy a három évvel ezelőtti első epizód után végre teljesül-e Marilou és Philippe álma a portugál álomházzal és a békés nyugdíjas évekkel. Szpojler: majdnem...

Sport: CHL belvárosi szezonnyitó
Mikor?: Augusztus 13., szombat 14:30
Hol?: Zichy liget

Először látogat Székesfehérvárra a CHL (Champions Hockey League, vagyis a jégkorongosok Bajnokok Ligája) győztesének járó serleg. Nem véletlenül: a Hydro Fehérvár AV19 az új szezonban ebben a nemzetközi sorozatban is bemutatkozhat végre. Előtte azonban szombat délután fotózkodás a kupával, a játékosokkal és persze dedikálás. Aki szeretné, már ott be tudja szerezni a következő szezonra szóló kombinált bérletet. A csoportkörben vendégül látjuk többek között a tavalyi győztes svéd Ängelholmot is.

Sport: Motorcsónak Európa-bajnokság
Mikor?: Augusztus 13-14., szombat-vasárnap
Hol?: Duna-part, Kikötői öböl, Dunaújváros

Ugyan nem Fehérvár, de a nyár egyik kihagyhatatlan programja a sebesség szerelmeseinek. A dunaújvárosi motorcsónakversenyek valóban nemzetközi hírűek, igazi „egyszer látni kell” típusú program. Ezúttal három kategóriában érkeznek a kontinens legjobbjai, hogy eldöntsék, idén ki lesz az Európa-bajnok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek