1 évnél régebbi cikk

Nem rémálom a benzines injektor!
Fehérvár Médiacentrum fotója
injektofelujitas.hu
Nem rémálom a benzines injektor!

Az autók egyes alkatrészei olykor javításra szorulnak. Ha a megfelelő szakemberre bízzuk a bevizsgálást, akkor nem kell feltétlenül horror összegeket kifizetnünk, és a munka minősége kapcsán sem kell aggódnunk.

Kit érdemes választani?

Benzines injektor bevizsgálása a Tamorin Kft.-nél kitűnő választás, mivel rendkívül precízen dolgozik ez a cég. A benzines injektort először ultrahangosan kívül- belül megtisztítják, tömítést cserélnek, utána pedig próbapadi teszt kerül elvégzésre az injektoron.

Ezután kiderül, hogy mely injektor felelt meg a tesztnek, és melyiket kell cserélni. Tudni kell, hogy benzines injektorokat nem lehet javítani, csak szűrőt lehet bennük cserélni. A legtöbb esetben a tisztítás megoldja a problémát. 

Hogyan történik az injektor bevizsgálása?

 A próbapadi teszt alkalmával kémiai tisztításra kerül sor. A teszt folyadékot a gép visszafelé áramoltatja magas nyomáson, majd a porlasztón a kellő mérési pontok is elvégzésre kerülnek.

A porlasztónak e folyamat végén mind a belső, mind a külső felülete makulátlan lesz. Ha fény derül arra a teszt alapján, hogy a szállítási mennyiségek elégtelenek, akkor általában a szűrő cseréje megoldást jelent a problémára. Előfordul azonban egyes típusok esetében, hogy erre sajnos nem nyílik lehetőség, mert például a nagynyomású benzines injektorokat nem lehet megbontani. Ilyen esetekben cserélni kell a befecskendezőt.  

Ekkor érdemes a benzines injektor hibájára gyanakodni

Ha rakoncátlankodik egy autó, akkor általában nehéz elsőre megmondani, hogy pontosan mi okozhatja a problémát. A benzines injektor hibáját több tünet is jelzi.

Ilyen lehet, ha indítási problémák adódnak, vagy ha veszít az autó a teljesítményéből. Ugyancsak árulkodó jel, ha a hengerek kihagynak vagy ingadozik az alapjárat. A benzines injektor meghibásodásának egyik következménye, hogy nem gyorsul úgy az autó, mint azelőtt, ráadásul a fogyasztás is megmagyarázhatatlanul megugrik.

Akár az is előfordulhat, hogy a műszaki vizsgán sem engedik át az ilyen meghibásodással rendelkező járművet, mivel annak megnőhet az emissziós értéke.

Ezt teheti, ha a fenti problémák bármelyikét tapasztalja

Ha a fent vázolt hibák közül bármelyik fennáll az autója kapcsán, akkor érdemes mielőbb felkeresni egy szakszervizt. Ha a Tamorin Kft. mellett dönt, akkor többféle módon is felveheti velük a kapcsolatot. Felhívhatja őket és akár ingyenes ajánlatot is kérhet tőlük.

A kapcsolatfelvételt követően a cég futárt küld, aki a megadott címre megy az injektorokért az előre egyeztetett időpontban. Ezt követően bevizsgálják és megtisztítják őket. Ha ez megoldja a problémát, akkor vissza is küldik. Lehet, hogy csak szűrőcserére van szükség, legrosszabb esetben pedig új injektorokat adnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek