1 évnél régebbi cikk

Lezárások, vonulás, forgalmi rend változás: a legfontosabb információk a csütörtöki meccs kapcsán
·Közlekedésútlezárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/MOL Fehérvár FC
Lezárások, vonulás, forgalmi rend változás: a legfontosabb információk a csütörtöki meccs kapcsán
·Közlekedésútlezárás·Utolsó frissítés: undefined

A MOL Fehérvár - 1. FC Köln mérkőzés 19 órakor kezdődik, de a városban már 12 órától megnövekedett forgalommal, forgalmirend-változásokkal kell számolni. Ezekről posztolt Cser-Palkovics András közösségi felületén.

Csütörtökön hazai pályán, a MOL Aréna Sóstón fogadja a MOL Fehérvár FC az 1. FC Köln csapatát. Az Európa Konferencia Liga playoff-meccs tétje a csoportkörbe kerülés, ehhez kapcsolódóan az érdeklődés is kiemelt – mind a hazai, mind a vendégszurkolók részéről, akik nagy számban érkeznek majd a városba.

Kapcsolódó
A németek megszállnák Fehérvárt, de a Vidinél nem akarják hagyni

A Köln szurkolói megvennék az összes jegyet a sóstói stadionba, ha tehetnék, hiszen máskor is mentek így idegenbe meccsre. Időben kapcsoltak a MOL Fehérvárnál a csütörtöki visszavágó előtt, amely eldönti, lesz-e főtáblás európai kupában a Vidi.

Mutatjuk a legfontosabb információkat a csütörtöki meccsnappal kapcsolatban:

  • A német labdarúgócsapat szurkolóinak egy része szerdán megérkezik Székesfehérvárra. Csütörtökön déltől azonban már biztosan várható szurkolóik nagyszámú jelenléte a város több részén, így a belvárosban is. Az itt gyülekezők várhatóan 14 óra körül indulnak el a Várkorút – Prohászka út – Mártírok útja vonalon az Új Váralja sori szurkolói zónába, majd onnan a mérkőzés előtt a MOL Aréna Sóstó felé, ezért már a kora délutáni óráktól megnövekedett forgalomra és torlódásra lehet számítani a Belváros és a stadion környékén.
  • A hazai szurkolók fél 5-től gyülekeznek a Plaza előtt és onnan indulnak el a Palotai út – Széchenyi út –Csíkvári út útvonalon. Kérik, hogy aki teheti, délután és este kerülje el a Sárkeresztúri utat. A Szárcsa utcában időszakos lezárásokat is bevezet majd a rendőrség.
  • Délután 14 órától lezárják a Csíkvári utat, ott csak a 11, 11A, 40 és 41-es autóbuszokat engedik át. A járatútvonal változatlan marad, de késésekre számítani kell! A Palotai út, Prohászka Ottokár út, Mártírok útja, Horvát István utca, Széchenyi út, Új Váralja sor, Sárkeresztúri út érintésével közlekedő helyijáratos és helyközi autóbuszok esetében is számolni kell azzal, hogy – akár jelentősen is – meghosszabbodik a menetidő.
  • A Vidi-szurkolók a csütörtöki meccsre online kizárólag klubkártyával, személyesen pedig magyar személyi igazolvánnyal vásárolhatnak jegyeket szerdáig, csütörtökön a helyszínen (!) már nem lesz jegyértékesítés! A jegypénztárak aktuális nyitvatartása, valamint az online jegyértékesítési felület ide kattintva érhető el. A jegyvásárláshoz a személyes adatok megadása is szükséges, tehát csak az léphet be a stadionba, akinek a nevére szól.
  • Kérnek mindenkit, hogy ne adja el jegyét más szurkolónak, mert nem fogják beengedni a mérkőzésre. A Klub kérése továbbá, hogy nagyobb táskát és esernyőt ne hozzanak magukkal a szurkolók, hanem eső esetén esőkabáttal készüljenek.
  • A hazai szurkolók számára azt javasolják: a megszokottól jóval korábban induljanak el a mérkőzésre, távolabb parkoljanak – pl. a Balatoni úti üzletközpont parkolójában vagy a Vásártéren –, és onnan a stadiont gyalogosan közelítsék meg. A Belváros felől érkezőknek a Hosszúsétatéren át, a Maroshegy felől érkezőknek pedig a Balatoni út – Batthyány út útvonalat ajánlják.
  • A forgalomkorlátozásokról bővebben ide kattintva olvashattok.
  • Fontos információ, hogy nemcsak a 19 órás meccskezdés előtt, hanem a mérkőzést követően is számolni kell a megnövekedett forgalommal és a várható torlódással!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek