1 évnél régebbi cikk

Forgalmas útszakaszt zárnak le hétfőtől Fehérváron
Forgalmas útszakaszt zárnak le hétfőtől Fehérváron

Kerékpárutat építenek Székesfehérváron, ezért zárják le Mátyás király körút Várkörút és a Szabadságharcos út közötti szakaszát. A Zichy ligetnél ideiglenes körforgalmat alakítanak ki.

Hétfő reggel fél kilenctől forgalomkorlátozást vezetnek be a Mátyás király körúton, a Szabadságharcos úton, valamint a Schäwbisch Gmünd utakon induló kerékpárútépítési munkák miatt, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

Várhatóan szeptember közepéig megváltozik a forgalmi rend a Mátyás király körúton a Várkörút, Dózsa György út csomópont – Szabadságharcos út közötti szakaszán, valamint az útszakaszról megközelíthető Zichy liget, Ybl Miklós utca, Eszperantó tér, Színház utca, Dr. Koch László utcák megközelíthetőségének tekintetében.

Az építési munkálatok során a Mátyás király körúton a Várkörút – Szabadságharcos út közötti szakasza az átmenő gépjárműforgalom elől lezárásra kerül. A Zichy Liget 1-9. szám előtti szakaszán az egyirányú út forgalmi rendje megfordul, az útszakasz a Mészöly Géza utca és a Zichy liget északi ágának irányából közelíthető meg, és a Mátyás király körúton keresztül az Ybl utcán át hagyható el.

Az Ybl Miklós utca a Zichy liget irányából az előzőekben részletezett útvonal, valamint az Ybl lakótelep irányából közelíthető meg, és az eredeti forgalmi rendje szerint hagyható el.

Az Eszperantó tér a Szabadságharcos út irányából közelíthető meg és hagyható el.

A Dr. Koch László utca és a Színház utca a Mátyás király körút – Szabadságharcos út – Schwäbisch Gmünd utca csomópont irányából közelíthető meg és hagyható el.

A Dózsa György út, a Várkörút és a Szekfű Gyula utca irányából a Mátyás király körút irányába nem lehet haladni, de a Szekfű Gyula utca irányából a Várkörút irányába történő balra kanyarodás megengedett lesz.

A Zichy liget – Dózsa György út csomópontban ideiglenes jelleggel körforgalom kerül kialakításra.

Az építési munkálatok továbbá érintik a Schwäbisch Gmünd és a Szabadságharcos utat, ahol a lokális építési munkákra és korlátozásokra kell számítani.

A forgalomkorlátozások bevezetésével egyidejűleg az érintett útszakaszokon változik a helyi, országos és regionális autóbuszjáratok járatútvonala:

Mór és Zámoly irányából és irányába közlekedő országos és regionális járatok:

Zichy liget (északi oldal) – Mészöly G. u. – Palotai út terelőútvonalon közlekednek. 

A városközpont irányába lévő III. Béla király tér elnevezésű megállóhely helyett ideiglenes megállóhely kerül kijelölésre az MKB Bank előtt.

A Mór, valamint Zámoly irányába közlekedő járatok a III. Béla király téren a helyközi megállóban állnak meg. 

A Lovasberény irányából és irányába közlekedő regionális járatok:

Várkörút – Budai út terelőútvonalon közlekednek.

A forgalomkorlátozásban érintett helyi autóbuszjáratok:

„16”-os, „17”-es, valamint a „30”-as autóbuszvonal járatai mindkét irányban a Mészöly G. u. – Zichy liget (északi oldal) – Dózsa Gy. út/Ányos P. u.* – Várkörút terelőútvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhelyek: Szabadságharcos út (a „17”-es és „30”-as járatok esetében), Ybl Miklós lakótelep

„26”, „26A”, „26G”,  „27” és „38”-as jelzésű autóbuszvonal járatai mindkét irányban a Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget (északi oldal) – Dózsa Gy. út/Ányos P. u.* – Szekfű Gy. u. terelőútvonalon közlekednek.Kimaradó megállóhely: Ybl Miklós lakótelep.

Terelőútvonalon érintett megállóhelyek: Uszoda (Zichy liget irányába), III. Béla király tér (városközpont irányába), Szent Gellért utca (Autóbusz-állomás irányába). 

A helyi autóbuszok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek