1 évnél régebbi cikk

Tekerve vagy hajtva, idén meglesz az ezer Fehérváron? Palacsinta Pénteken kiderül!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Tekerve vagy hajtva, idén meglesz az ezer Fehérváron? Palacsinta Pénteken kiderül!

Úgy tűnik, sikerül hagyományt teremteni a Palacsinta Péntekből, hiszen már harmadszor rendezik meg Vízivárosban. Az első évben 700, tavaly 800 palacsinta készült, pénteken megint nőhet a szám. De melyik a kedvenc töltelék?

2019-ben volt először Palacsinta Péntek, nem meglepő, hogy nagy sikerrel. A városrész önkormányzati képviselője, Horváth Miklósné szerint a fő cél a sulikezdés előtti utolsó napok szó szerinti megédesítése a gyerekek számára. A LISZI elé felállított sátorhoz várják a vízivárosiakat és mindenki mást, akinek kedve van a finomságokhoz, pénteken 10 és 14 óra között.

„A helyszínen sütjük, tekergetjük, hajtogatjuk a palacsintát, és élvezni fogjuk a csacsogással, vidámsággal teli napot!” 

Az ötletgazda Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke hozzátette, a legnépszerűbb mindig a kakaós palacsinta, de sokan szeretik a fahéjasat, így mindkettő lesz idén is. De aki a lekvárosra esküszik sem marad éhen, sőt, ennek többféle változatával készülnek. A palacsintákat a helyszínen sütik és a fogyasztó kívánsága szerint töltik meg. Idén is sok résztvevőre számítanak, a megsütött palacsinták száma pedig a korábbi 700 és 800 után idén talán megközelíti az 1000-et is!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek