1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Koronázási Szertartásjáték, Palacsinta Péntek, Aranybulla Művészeti Napok, Kapa-Kupa és Fehérvár Feszt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvári programok a hétvégére: Koronázási Szertartásjáték, Palacsinta Péntek, Aranybulla Művészeti Napok, Kapa-Kupa és Fehérvár Feszt

Nem is lehetne szebben elbúcsúztatni a nyarat, mint fehérvári és környéki programok széles választékával: többek között falatozhattok a Palacsinta Pénteken, lazulhattok az Aranybulla Művészeti Napokon, szurkolhattok a sárosdi Kapa-Kupán, vagy tombolhattok egyet a Fehérvár Feszten.

Királyi Napok: X. Koronázási Szertartásjáték
Mikor?: Augusztus 26-28., péntek-vasárnap
Hol?: Nemzeti Emlékhely

A krónika lapjai, amelyre az Árpád-házi királyok életét feljegyezték, újra életre kelnek. A Nemzeti Emlékhelyen utoljára kerül sor a Koronázási Szertartásjátékra, hiszen az idei évben III. András – Az utolsó aranyágacska darabbal zárul a dinasztia történetét bemutató sorozat.

Az szeszélyes időjárás miatt egy héttel eltolták a X. Koronázási Szertartásjáték előadásait, így az előrejelzések szerint augusztus 26-28-ig már kellemes, nyárvégi időben csodálhatják meg a műsort az érdeklődők.

Kapcsolódó
Nézd meg Székesfehérváron, az oligarchák hogyan osztják fel maguk közt az országot 

Oligarchák, "ellenkirályok" és sorozatos viszályok, grandiózus díszlet és látvány – mindezek megjelennek majd az idei koronázási szertartásjátékban, mely az utolsó Árpád–házi király életét, munkásságát és örökségét mutatja be. Finisbe fordultak az előadás próbái a Nemzeti Emlékhelyen.

Gasztro: Palacsinta Péntek
Mikor?: Augusztus 26., péntek 10:00
Hol?: Víziváros

Ismét megrendezik a Palacsinta Pénteket a Vízivárosban. Augusztus 26-án 10 és 14 óra között szeretettel várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt a Budai út 64. szám alatti LISZI Iroda előtt kialakított sátorban. A nyárbúcsúztató, vidám sulikezdő programon többek között kakaós, fahéjas és ízes palacsintával kínálják a résztvevőket.

Kapcsolódó
Tekerve vagy hajtva, idén meglesz az ezer Fehérváron? Palacsinta Pénteken kiderül!

Úgy tűnik, sikerül hagyományt teremteni a Palacsinta Péntekből, hiszen már harmadszor rendezik meg Vízivárosban. Az első évben 700, tavaly 800 palacsinta készült, pénteken megint nőhet a szám. De melyik a kedvenc töltelék?

Mozi: Szia, Életem!
Mikor?: Augusztus 25-től
Hol?: Cinema City Alba

Keserű Barna (Thuróczy Szabolcs) az egykor sikeres író, már tévés celebként sem kell senkinek. Kiüresedett élete rányomja bélyegét az írói kreativitására is. Ultimátumot kap kiadójától. Tíz napja marad az új kézirat leadásáig, vagy szerződést bontanak vele. Ekkor váratlanul – és a legrosszabbkor – betoppan hozzá volt barátnője, és lepasszolja neki közös gyermeküket, Samut (Pásztor Várady Mór), akit nem is ismer, mert sosem tartotta vele a kapcsolatot.

Az eddig kizárólag csak magával foglalkozó író élete gyökeresen megváltozik. Ha a gyereket is le akarja kötni, és a könyvével is haladni szeretne, akkor össze kell kötnie a kellemest a hasznossal...

Kultúra: Aranybulla Művészeti Napok
Mikor?: Augusztus 26-28., péntek-vasárnap
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

A székesfehérvári nyári programok zárásaként augusztus 26–28-án rendezik meg az Aranybulla Művészeti Napokat az Öreghegyi Közösségi Házban és annak kertjében. A programsorozat előestéjén, csütörtökön izgalmas filmet vetít a Barátság mozi kertmozija, pénteken Kiszely Krisztián fotóiból nyílik kiállítás, majd Barabás Lőrinc koncertje kezdődik. Szombaton Szőcs Henrik zongoraművész vetítéssel egybekötött koncertje ígér tartalmas kikapcsolódást, vasárnap pedig a Peet Project fellépésére várják a közönséget.

Zene: Fehérvár Feszt
Mikor?: Augusztus 24-27., szerda-szombat
Hol?: Nyolcas Műhely

A Nyolcas Műhely minden évben lehetőséget ad a helyi zenekaroknak a Fehérvár Feszt keretein belül fellépni. A fesztivál célja a szórakoztatás és a közösségépítés mellett a helyi zenei élet színesítése. A rendezvényre ingyenes a belépés, becsületkasszás rendszerben azonban aki szeretné, támogathatja a szervezők munkáját.

A hétköznapokon 22:00 óráig minden aznapi koncert befejeződik, a hétvégi napokon viszont korábbi kapunyitással és későbbi zárással lehet számolni, a koncertek után after partyval.

Verseny: VII. Sárosd Kapa-Kupa Briggs & Stratton Nagydíj
Mikor?: Augusztus 27., szombat 8:00
Hol?: Sárosd

Augusztus 27-én, szombaton hetedik alkalommal zavarják le Magyarország egyik legfelkapottabb versenyét, az immár hagyományossá vált sárosdi Kapa-Kupát, ahol a rotációs kapa szerelmesei mérhetik össze tudásukat igencsak trükkös és dagonyától cseppet sem mentes akadálypályán. A műsor porondmestere ezúttal is a sokak által ismert humorista, Lorán Barnabás, alias Trabarna lesz, így minden adott lesz egy klasszikus roncsderbihez. Hajrá, hajrá!

Gasztro: Családi Piknik Kisfaudon és a Palotavárosban
Mikor?: Augusztus 27., szombat
Hol?: Kisfalud, Palotaváros

Kisfaludi piknik: vidám nyárzáró családi piknikre invitálja a városrészben élőket a Kisfaludi Közösségi Ház augusztus 27., szombat délutánra: az intézmény melletti sportpályán számos szórakoztató program várja a kikapcsolódni vágyókat.

Palotavárosi piknik: mesével, zenével, kézműves foglalkozással és arcfestéssel várja a közönséget augusztus 27-én, szombaton a Palotavárosi piknik. A nyárzáró rendezvény délután három órakor kezdődik a Palotavárosi tavak mellett kialakított új rendezvényhelyszínen.

Színház: Bor, mámor, szerelem!
Mikor?: Augusztus 29., hétfő 21:00
Hol?: Gorsium Régészeti Park, Hadrianus Színpad

Mi is kell egy felejthetetlen estéhez? Bor, mámor, szerelem? Igen! Pillantsanak be egy kis vidéki fogadó életébe, ahol senki nem az, akinek látszik: a kiszolgálás csapnivaló, ám a hangulat annál vérpezsdítőbb! Vajon hogy alakul a zeneszerző és a primadonna szerelme? Felbolygathatja-e a gazdag földbirtokosnő az eltitkolt házasok életét, s hogy a főszakács el tud-e készíteni egy rántottát? Na, és ki az a Kőváry?

Minden kiderül, és míg a szálak bogozódnak, a legnagyobb operett slágerek csendülnek fel a művészek előadásában, akik rendhagyó módon, nemcsak a színpadon komédiáznak, hanem a széksorok között is!

A jegyeket ide kattintva tudjátok beszerezni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek