1 évnél régebbi cikk

Kétkeréken Budapesttől a Balatonig
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergő
Kétkeréken Budapesttől a Balatonig

Székesfehérváron át vezet a bicikliút a fővárostól a magyar tengerig.

Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút legújabb, Székesfehérvár és Balatonakarattya közötti szakaszát, így Budapesttől egészen a Balatonig el lehet jutni kerékpárral.

Az útvonal teljes, mintegy 108 kilométeres hosszából júniusban helyezték forgalomba a Budapesttől Etyekig tartó szakaszt, július óta már Etyekről egészen a Velencei-tóig, mostantól pedig Balatonakarattyáig is el lehet jutni a fővárosból kerékpárral.

A beruházás állami forrásból,  több mint 5 milliárd forintból valósult meg.

A Székesfehérvár körül most megépült kerékpáros szakaszokkal városunk immár amellett, hogy a nemzet történelmi fővárosa, a magyarországi kerékpáros turizmus új fővárosává is válik-fogalmazott Vargha Tamás, országgyűlési képviselő. 

Az új és eddig is meglévő utakon elindulhatunk dél-nyugatra a Balaton felé, ahol aztán akár Keszthelyt érintve körbe is tekerhetjük azt, de egy kellemes tavaszi-őszi napon Füredre is eljuthatunk a sétányra, vagy éppen Tihanyba egy jó levendula fagyira.

Emellett a most átadott Velence – Székesfehérvár 15,4 km-es szakaszon észak-kelet felé elérhetjük a Velencei tavat, de azon túl Etyeken keresztül akár Budapestig is eltekerhetünk.

A mai nap öröm a fehérváriaknak, hiszen régóta szeretünk bicikli túrákra indulni, beszéljünk bármelyik említett tóról is, de mostantól nem lesz szükségünk se autóra, se vonatra, se bátorságra, hogy kerékpáron közúton jussunk el a túra kezdetéig-tette hozzá a politikus.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek