1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Vadgasztronómiai Fesztivál, Magyar Nemzeti Cirkusz, Sons of Igor Fest, Vakációsirató és őszköszöntő piknik
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvári programok a hétvégére: Vadgasztronómiai Fesztivál, Magyar Nemzeti Cirkusz, Sons of Igor Fest, Vakációsirató és őszköszöntő piknik

Bár már az ősz első hétvégéjét tapossuk, ettől független nincs megállás a fehérvári és környéki programok tekintetében: többek között falatozhattok a Vadgasztronómiai Fesztiválon és a Sons of Igor Festen, vagy kilátogathattok a Magyar Nemzeti Cirkusz előadásaira.

Család: Magyar Nemzeti Cirkusz
Mikor?: Augusztus 31-szeptember 4.
Hol?: Vásártér

Európa egyik legszínvonalasabb cirkuszműsorával érkezik Székesfehérvárra a Magyar Nemzeti Cirkusz. Az Attrakció! című vadonatúj műsorukat a cirkusz 8 tagú zenekara kíséri.

A cirkuszvilág legnagyobb sztárjainak elképesztő produkciói több mint két órán át, 2022. augusztus 31-től szeptember 4-ig a Vásártéren. Az előadások hétköznap 18 órakor kezdődnek, szombaton 15 és 18 órakor, vasárnap 11 és 15 órakor. Szeretettel várja Richter József és 70 fős társulata.

Kapcsolódó
Új produkcióval érkezik Székesfehérvárra a Magyar Nemzeti Cirkusz

A Richter József Kossuth- és Jászai-Mari díjas artistaművész által 1995-ben alapított Magyar Nemzeti Cirkusz idén ünnepli 27 éves fennállását.

Gasztro: 15. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Fejér Megyei Vadásznap
Mikor?: Szeptember 3., 8:30
Hol?: Soponya, Fácános Hotel

Szeptember első szombati napján ismét megrendezik a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Fejér Megyei Vadásznapot. Nagyon különleges rendezvény lesz ez a mostani, mivel jubileumi, 15. évéhez érkezett a fesztivál, ráadásul idén újra Soponyán gyűlhetnek össze a vadgasztronómia szerelmesei.

A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál kiváló lehetőséget ad a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széles körű felhasználási területeinek megismertetésére, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatására, mindezt tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve.

Mozi: Minden jót, Leo Grande
Mikor?: Szeptember 1-től
Hol?: Cinema City Alba

Nancy Stokes, a megözvegyült, nyugdíjba vonult iskolai tanár kalandra vágyik, emberi kapcsolatra és némi szexre. Jó szexre. Noha férje mellett otthonra lelt, gyermeket neveltek és még valami élethez hasonló is kijutott neki, a jó szex sosem volt része a dolognak. Robert azonban már nincs többé, Nancy pedig eltervezte: egy Leo Grande nevű szexmunkás segítségével felfedezőútra indul.

Egy hotelszobában Nancy megismerkedik Leóval. Épp olyan jóképű, mint a fotón, ám ami felkészületlenül éri Nancyt, az a reá váró társalgás és paráználkodás. Leónak mindenről van véleménye, és bár nem mindig árulja el az igazat, Nancy mégis megkedveli. És Leo is őt. Ahogy nő a szexuális önbizalma, Nancy egyre jobban oldódik. Három találka folyamán az erőviszonyok is változni kezdenek, a két ember bizton viselt álarca pedig lassan lehull.

Gasztro: Sons of Igor Fest
Mikor?: Szeptember 3., szombat 
Hol?: Nyolcas Műhely

Gourmet Chili és new school-menza - hatodszor rendezik meg a Sons of Igor Festet Székesfehérváron. Most szombaton ismét a legcsípősebb ételekkel várják a fehérvári kapszaicin-rajongókat a szervezők a Horvát István utcai Nyolcas Műhelyben. A legkülönfélébb chilis ételek mellett zenével is készülnek a szervezők: fellép a Junkies két alapembere, Szekeres András és Barbaró Attila, valamint Juhász Marci is.

Család: Vakációsirató
Mikor?: Szeptember 3., szombat 14:00
Hol?: Palotaváros Központi Park

Az első szeptemberi hétvégén a hagyományos Vakációsirató is jelzi, hogy véget ért a nyár. A Palotaváros Központi Parkban szeptember 3-án, szombaton délután sok zene, táncos bemutatók, ugrálóvár, kézműves foglalkozás és arcfestés vidítja fel a gyerekeket 14 órától. A programot a Gyermekekért ALBAFI Alapítvánnyal közösen szervezi a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ.

Család: Tóvárosi őszköszöntő piknik
Mikor?: Szeptember 4., vasárnap 14:00
Hol?: Toronysor melletti sétány és park

Néhány éve hagyomány, hogy a városrész lakói együtt búcsúztatják a nyarat és köszöntik az őszt – idén szeptember 4-én, vasárnap 14 órától várják az eseményre a vendégeket. Dúdoló a kicsiknek, zenés mese és bábműsor a nagyobbaknak, operett- és musicaldalok, és Kovács Kati koncertje a felnőtteknek – a sokszínű programban biztosan mindenki megtalálja a kedvére valót a 19 óráig tartó eseményen.

Család: Hello, szeptember!
Mikor?: Szeptember 4., vasárnap 16:00
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

Kellemes vasárnap délutáni kikapcsolódásra hívja a családokat az Öreghegyi Közösségi Ház szeptember 4-én, vasárnap: a négy órakor kezdődő programban interaktív gyerekműsor, kézműves foglalkozás és koncert is várja az érdeklődőket. A program ingyenes.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek