1 évnél régebbi cikk

Zavarta a kamion zaja, ezért kővel dobta meg a Fejér megyei férfi
Zavarta a kamion zaja, ezért kővel dobta meg a Fejér megyei férfi

A 35 éves férfi cselekményével a tehergépkocsi vezetőjének életét, testi épségét veszélyeztette a megalapozott gyanú szerint.

A Bicskei Rendőrkapitányságra érkezett feljelentés még 2022. szeptember 7-én az egyik nemzetközi élelmiszer-üzletlánctól: napokkal korábban egyik járműszerelvényüket haladása közben Vértesacsán ismeretlen személy kővel megdobta - írja a police.hu.

A célzás a jármű felépítményét érte, abban kár nem keletkezett, azonban amennyiben a kő a szélvédőt vagy a sofőrt eltalálja, súlyos baleset is bekövetkezhetett volna. A feljelentő mellékelte a jármű fedélzeti kamerája által rögzített felvételt is.

A felvétel alapján a rendőrök megállapították, hogy a cselekmény Vértesacsa Polgármesteri Hivatal előtti útszakaszon történt, ezért beszerezték a helyszínen található térfigyelő kamera felvételeit is. A mozgóképek elemzése és az adatgyűjtések 2022. szeptember 12-én hoztak eredményt, a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban hozható 35 éves vértesacsai lakost a bicskei rendőrök azonosították, felkutatták és előállították.

A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett, elmondta, hogy idegesítette a járműszerelvény által okozott zaj, ezért egy földről felemelt zúzott kődarabot a kamion irányába hajított.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek