1 évnél régebbi cikk

PirulaKalauz: egy alkalmazás, ami segít eligazodni a vitaminok és étrendkiegészítők világában
PirulaKalauz: egy alkalmazás, ami segít eligazodni a vitaminok és étrendkiegészítők világában

A különféle vitaminok, étrend-kiegészítők és gyógynövénytartalmú tabletták legalább oly sebességgel szaporodnak, mint az interneten az új honlapok. Csak éppen ezek között eligazodni nem is oly egyszerű.

A PirulaKalauz alkalmazás nem másra vállalkozik, mint hogy ebben a hatalmas és szinte átláthatatlan választékban egy kicsit rendet teremtsen. Az internet csak úgy önti ránk az információkat, melyek nem csekély része egyrészt félrevezető, másrészt a szakmai alapoktól igencsak távol áll. Ebben a szinte átláthatatlan pirulavilágban igyekszik az alkalmazás a laikusok segítségére lenni.

Az applikáció létrehozói nem szélből kapottan próbálkoznak. Honlapjuk már közel két éve működik, szakmai elkötelezettségük pedig igen komoly. A portál alapítói olyan szakgyógyszerészek, akik gyógynövénykutatással foglalkoznak. Nem titkolt céljuk, hogy olvasóikkal megosszák a tudományos szakirodalomban publikált újdonságokat, de mindezt közérthetően, miközben tájékoztatást adnak a tudomány napi állása alapján.

Kapcsolódó
Már a vérnyomásnapló is beköltözik a telefonunkba!

Már megint vagy még mindig okostelefon. Lassan minden hétre jut egy olyan téma, ami azt a tényt erősíti, hogy életünk egyre jobban ráépül az okostelefonokra és az okoseszközökre. Nincs ezzel gond, ezt már régóta mondom, csak arra használjuk, amire tényleg hasznos. Most a vérnyomásnapló (KardioNapló) kerül terítékre.

Az alkalmazás segítségével a felhasználó még egyszerűbben talál hiteles válaszokat a gyógynövények és vitaminok hatásairól, az étrend-kiegészítők helyes alkalmazásáról. Az alkalmazás közel 300 hatóanyagot ismer, melyekből a szakemberek által válogatott tartalomban könnyű keresni. A különféle kategorizálás és figyelmeztetések pedig segítik a felhasználót a helyes felhasználásban. Az alkalmazásban olvashatjuk a portál friss, tudományos tekintetben is érdekes cikkeit, hallgathatunk  podcasteket, és még emlékeztető is beállíthatható a pirulák bevételére.

A PirulaKalauz használata alapvetően ingyenes, de létezik egy előfizetéses opció, melyben a portál prémium írásaihoz és további, bővebb információkhoz is hozzáférhetünk. Az alkalmazás letölthető a Play Áruházból és a App Store-ból egyaránt.

Borítókép: pexels.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek