1 évnél régebbi cikk

A hatósági áras tűzifáért hétfőtől lehet jelentkezni az állami erdőgazdaságoknál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Körtvélyes Tivadar/Fehérvár TV
A hatósági áras tűzifáért hétfőtől lehet jelentkezni az állami erdőgazdaságoknál

Háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter hengeres tűzifa vásárolható.

Indul a hatósági áras tűzifaprogram az erdőgazdaságoknál. Az Agrárminisztérium tájékoztatása szerint az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységesen maximált áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben. Ezen felül az erdőgazdaságok továbbra is biztosítják a rőzsegyűjtés lehetőségét, ami a rászoruló családoknak jelenthet segítséget.

Kiemelik, az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki. Az egyes társaságok működési területéhez tartozó települések listája innen tölthető le. Székesfehérváron és Fejér megye településeinek többségénél a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. az illetékes társaság, ám a fent linkelt listában érdemes ellenőrizni ezt.

A program keretében az állami erdőgazdaságoknál vásárolható hengeres tűzifa egységes maximált forgalmi adót is tartalmazó ára tűzifa fajtánként, erdei köbméterenként: 

  • Keménylombos: 30 000 Ft
  • Lágylombos: 19 000 Ft
  • Fenyő: 19 000 Ft

A tűzifa szállításának díját az ár nem tartalmazza, az átvételi pontról a felhasználási helyre, azaz a háztartásokig történő szállításról, illetve a fa feldolgozásáról a vásárlónak kell gondoskodnia.

A program keretében magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek vásárolhatnak tűzifát a lakcímkártyájuk bemutatásával. A felhasználási hely az igénylő lakcímét igazoló hatósági igazolványán (lakcímkártyán) feltüntetett, címadatokkal megjelölt hatályos tartózkodási hely, vagy ennek hiányában lakóhely.

A Tűzifaprogramban a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége. A befizető helyeken történik a fa megrendelése és az egységes, maximált ár befizetése. A program keretében vásárolt tűzifát a vásárlók kizárólag az állami erőgazdaságok által meghatározott helyen és módon vehetik át.

Ide kattintva tölthető le az értékesítési (megrendelési, befizetési) helyek országos listája, Székesfehérváron ez a VADEX Mezőföldi Zrt. Központ a Tolnai utca 1. szám alatt.

Az átvételi pontok országos listája pedig itt található. Székesfehérváron ez a Székesfehérvár Erdőgondnokság a Jancsár köz 2. szám alatt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek