1 évnél régebbi cikk

Az átlagon felül fogyasztók is még igényelhetik a rezsitámogatást Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Az átlagon felül fogyasztók is még igényelhetik a rezsitámogatást Fehérváron

Az együtt élő többgenerációs családok ugyancsak kérhetik a rezsicsökkentett gázárat még.

Székesfehérváron nemcsak a többgenerációs lakóépületekben együtt élő családok rezsikedvezménye érhető el, hanem már szeptember 1-el elindította az önkormányzat a Székesfehérvári Veszélyhelyzeti Lakásfenntartást segítő Települési Támogatási Programot. ennek célja, hogy kifejezetten azokat a székesfehérváriakat segítse, akik a legnehezebb anyagi helyzetben vannak és a legkiszolgáltatottabbak az energiaár változásainak.

Ez a székesfehérvári támogatás továbbra is igényelhető!

Az áramfogyasztás költségeire a piaci áron számolt összeg, de legfeljebb havi 5.000,- Ft, a gázfogyasztás költségeire a versenypiaci költségeket tükröző áron számolt összeg, de legfeljebb havi 15.000,- Ft, a tűzifa beszerzési költségeire a beszerzési költség, de legfeljebb 75.000,- Ft egyszeri, egy összegben folyósított támogatás.

A támogatási kérelem még 2023. február 28-ig adható be. A benyújtás részletei és a formanyomtatványok itt találhatók.

Többgenerációs családok a rezsicsökkentése

Mint ismert, a kormány döntése szerint a többgenerációs lakóépületekben együtt élő családok is rezsicsökkentett áron juthatnak földgázhoz, ha erről az élethelyzetről igazolással rendelkeznek. Ezt a hatósági bizonyítványt a Polgármesteri Hivatal állítja ki.

Így igényelhetik az együtt élő többgenerációs családok a rezsicsökkentett gázárat:

A többgenerációs lakóépületekben együtt élő családok is rezsicsökkentett áron juthatnak földgázhoz, ha erről az élethelyzetről igazolással rendelkeznek. Ezt a hatósági bizonyítványt a polgármesteri hivatal állítja ki. Az igényléshez szükséges formanyomtatványt itt található.

A jogszabály alapján, ha egy család több generációja osztozik és életvitelszerűen együtt él ugyanabban a több lakásból álló ingatlanban, ugyanazon a mérőórán is vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy a rezsicsökkentett áron jussanak hozzá a földgázhoz. Ezt az élethelyzetet hatósági bizonyítvánnyal kell alátámasztani a gázszolgáltató felé.

A hatósági bizonyítványt a polgármesteri hivatal állítja ki, és a következő módon lehet igényelni:

  • Ki kell tölteni a formanyomtatványt, amit itt található.
  • A formanyomtatványt a lakossági fogyasztó terjesztheti elő, két tanúnak is alá kell írnia, büntetőjogi és kártérítési felelősségük tudatában. A kitöltött, tanúzott nyomtatványt vagy elektronikus úton, az ügyfélkapun át (https://ekozig.szekesfehervar.hu/), vagy postai úton, vagy személyesen, a Városháza portáján lévő gyűjtőládába kell bedobni.
  • Amennyiben a formanyomtatvány kitöltése megfelelő, a polgármesteri hivatal kérésre elküldi, vagy személyesen átadja a hatósági bizonyítványt.

További kérdés esetén érdeklődni a 70/6699199-es telefonszámon, illetve az ugyfelszolgalat@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail-címen lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek