1 évnél régebbi cikk

Mire jó egy változáskezelés tréning?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay
Mire jó egy változáskezelés tréning?

Első hallásra furcsának tűnhet, hogy ilyen tréning is létezik, de ha mélyebben belegondolunk, akár csak a körülöttünk zajló változásokra az elmúlt években, akkor máris nem kérdőjeleződik meg a létjogosultsága.

Ha változások zajlanak egy családban, azt is valahogy kezelni kell, hiszen kihatással van a család minden egyes tagjára. Ha a változások az ország egészét érintik, akkor annak következménye lesz egy vállalat életére is, amelyet az ott dolgozóknak valamilyen szinten tudni kell kezelni.

A változáskezelés tréning segítséget nyújt

A Training360 oktatóközpont változáskezelés tréningje megismerteti a résztvevőkkel a változások megértéséhez szükséges területeket, az azok menedzseléséhez elengedhetetlen módszereket, és segít elsajátítani azokat a nélkülözhetetlen készségeket, amelyek kellenek a kezelésükhöz.

Nem kizárólag makro szintű dolgokra kell gondolni, hiszen történhetnek mikro szintű átalakulások is egy cég életében, amikor megváltozik a termékportfólió, vezetőváltás zajlik vagy például új telephelyre költözik a cég. Ezek mind-mind olyan mozzanatok, melyek a dolgozóktól magas szintű rugalmasságot és alkalmazkodási képességet kívánnak. Az emberek különbözőek, így van, akiben ez jobban megvan, van, akit pedig megviselnek a változások, akár hirtelen jönnek, akár felkészítenek rájuk előre.

Az élet minden területén az az egy állandó dolog, hogy változik minden. Éppen ezért szükségünk van némi kapaszkodóra, hogy legyen valami, amihez tudjuk igazítani az életünket, céges berkekben is.

A vezetőség legyen felkészült

Ha már egy cég életében bevezetésre kerül a változáskezelés tréning, az egy jó jel, mert azt jelenti, hogy valamit jól csinál az a vállalat, hiszen a felső- és középvezetés már értesült a változásokról, megpróbál időben felkészülni rá, módszereket dolgoz ki, és a hatékony megoldásokat továbbadja a munkatársaknak.

Ezek a változások szerteágazóak lehetnek, pozitívak vagy negatívak, de azon belül is lehet, hogy az egyik osztályt érintik kedvezően, másikat kedvezőtlenül. Ilyenkor a csoportok közötti kohéziót is menedzselni kell, és felhívni a figyelmet arra, hogy a rövid távon kedvezőtlenül érintő intézkedés hosszú távon pozitív változásokat hoz a vállalat életében.

Különböző embertípusok kezelése

A változások minden embert máshogy érintenek. Van olyan típus, aki nehezen viseli még magánéletében is a változásokat. Az ilyen embert mindenképpen idejekorán fel kell készíteni az őt érintő lépésekről, nem szabad erőltetni, időt kell neki hagyni, hogy idomulni tudjon. A változáskezelés tréning megadja a résztvevőknek azokat a praktikus tanácsokat, melyekkel menedzselni tudják kollégáik viselkedését a helyes irányba.

Egy jól sikerült tréningnek köszönhetően hatékonyabb lesz a munkavégzés, javul a dolgozók problémamegoldó képessége, és jobb lesz a munkahelyi légkör, eredményesebb lesz a cég működése. A változáskezelésnek elengedhetetlen feltétele a megfelelő kommunikáció, amihez célzott tréningek szintén elérhetők a Training360-nál.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek