1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Márton Napi Libanapok, Székely Fesztivál, kölyök halloween, kísértet séta és Amszterdam
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Rejtélyek Háza Székesfehérvár
Fehérvári programok a hétvégére: Márton Napi Libanapok, Székely Fesztivál, kölyök halloween, kísértet séta és Amszterdam

Az októberi hosszú hétvége főleg a halloween jegyében telik: többek között falatozhattok a Márton Napi Libanapokon, részt vehettek az I. Székesfehérvári Székely Fesztiválon, rémisztgethettek a kölyök halloweenon, vagy parázhattok a kísértet sétán.

Gasztro: Márton Napi Libanapok
Mikor?: Október 28-november 1., péntek-kedd
Hol?: Velence Korzó

"Aki Márton napon libát nem eszik, egész évben éhezik" - Bár Márton nap november elején lesz, ezen a hosszú hétvégén még várhatóan jó idő lesz, ezért tartják ebben az időpontban a rendezvényt. Így aztán öt napok keresztül kedvetekre válogathattok a finomabbnál finomabb libalakomák közül. Elmúlt a nyár, jöhetnek a libanapok! Hajrá, hajrá!

Gyerek: Kölyök halloween és kísértet séta
Mikor?: Október 28-30., péntek-vasárnap
Hol?: Hiemer-ház

Október utolsó hétvégéjén, október 28. és 30. között a Hiemer-házban most Kölyök Halloween és az évek óta népszerű kísértetséta várja a téma iránt érdeklődőket. A gyerekeknek szóló eseményen három boszorkány vezeti be a kicsiket egy elvarázsolt műhelybe, ahol lélekital-készítés, varázsige-mondás és szörnyteremtés várja őket. A rendezvényre ide kattintva regisztrálhatnak.

És a felnőttek számára ismét megrendezik a kísértet sétát. A Hiemer-ház ezen az estén rémisztő oldalát mutatja be: hátborzongató történetek, jósda és egy-egy elfeledett házlakó borzolja a kedélyeket. A program időtartama körülbelül 1 óra, regisztrálni ide kattintva lehet.

Mozi: Amszterdam
Mikor?: Október 27-étől
Hol?: Cinema City Alba

A Napos oldal és az Amerikai botrány Oscar®-díjra jelölt rendezője, David O. Russell új filmje egy eredeti, romantikus bűnügyi történet három jó barátról, akik egyszeriben az amerikai történelem egyik legdöbbenetesebb, titkos tervének középpontjában találják magukat.

A híresztelésekkel ellentétben a Cinema City-mozihálózat egyelőre nem tervez bezárással a megnövekedett rezsiköltségei miatt, az üzemelése az eddig megszokottak szerint folytatódik, és várják a nézőket a jobbnál jobb filmekre és moziélményre. 

Fesztivál: I. Székesfehérvári Székely Fesztivál
Mikor?: Október 28-30., péntek-vasárnap
Hol?: Fehérvár több pontján

Október 28-án, pénteken 19 órától Lázár Levente korondi unitárius lelkész tart előadást a Malom utcában.

Október 29-én, szombaton 12:30-tól a gasztronómia kerül a középpontba: székely falatok készülnek a Táncház udvarán, ahol az érkezőket miccs, kolbász, flekken, csíki sör, áfonyapálinka, kürtőskalács és székely kézműves termékek várják. 13 órától a kulturális délután keretében ingyenes kulturális programok, zenés, táncos előadások, gyerekprogramok szórakoztatják majd a közönséget. 19 órától Székely batyus mulatság kezdődik a Kákics zenekarral. A támogatói jegy 5000 Ft.

Október 30-án, vasárnap 16:30-kor a székely autonómia napján felgyúlnak az őrtüzek a Maroshegyi székelykapunál, és ezzel zárul az I. Székesfehérvári Székely Fesztivál.

Gyerek: Tök ősz
Mikor?: Október 29., szombat
Hol?: Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Idén is lesz Tök ősz: a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar hagyományos családi eseménye október 29-én, szombaton délután három órakor kezdődik. Kézműves foglalkozás, tökfaragás, arcfestés, álarckészítés, szelfisarok és egy hatállomásos, halloweeni próbatételekkel nehezített játék várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes.

Ha október utolsó hétvégéje, akkor Tök ősz Szárazréten! A hagyományos rendezvény idén sem marad el, a szervezők sok-sok játékkal, érdekes és izgalmas foglalkozással várják az érdeklődőket október 29-én, szombaton délután 15 és 19 óra között.

Buli: Halloween PARTy
Mikor?: Október 31., hétfő
Hol?: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

Az esti Halloween PARTy 18 órakor kezdődik – aki jelmezben jön, ajándékra is számíthat, a hangulat kedvéért érdemes legalább egy arcfestéssel próbálkozni. A zenét Lenny Lenoks, azaz Kiss Lénárd szolgáltatja: indie, funk, disco, hiphop, nupop, techno, house – a székesfehérvári dj mindegyik stílusban játszott az elmúlt évtizedben, szóval igazi eklektikus vibe-ra készülhet, aki eljön az esti tóparti buliba. A látványról Zöld gondoskodik, a fényfestés is alkalmazkodik a szellemes, boszorkányos este hangulatához. A program része lesz a KAMU slam poetry csapat fellépése is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek