4 hónapnál régebbi cikk

Több 10 ezer autót hívott vissza alkatrészcserére a Suzuki
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/AutoPhotography
Több 10 ezer autót hívott vissza alkatrészcserére a Suzuki

A vákuumszivattyú visszacsapó szelepét ingyenesen cseréli a Suzuki az érintett autókon.

Közelmúltban megejtett műszaki ellenőrzések során fény derült arra, hogy egyes Suzuki személyautók esetében a fékrásegítő működéséhez szükséges vákuumot előállító szivattyú visszacsapó szelepe megdagadhat a motorolaj egyes összetevőinek hatására.

A megdagadt szelep ideiglenesen elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé. A fékrendszer ebben az esetben is működőképes marad, azonban a vezetőnek nagyobb pedálerőt kell kifejtenie a fék működtetéséhez.

A Suzuki Motor Corporation úgy döntött, hogy ennek kapcsán visszahívási kampányt indít, melynek során kicseréli a vákuumszivattyú visszacsapó szelepét az érintett import modellek és egyes korábban gyártott Vitara és SX4 S-Cross modellek esetében - írja a HVG.

A Magyar Suzuki Zrt. itthon díjmentesen cseréli a visszahívási kampányban érintett 66 ezer vásárlónak a szükséges alkatrészeket.

A 2015 és 2022 között készült autók javítása mintegy 1-1,5 órányi időt vesz igénybe. Az Esztergomban gyártott Vitarán és az SX4 S-Crosson kívül az import Swift, Swift Sport és Baleno modellek is érintettek.

A vállalat értesíteni fogja az autósokat a visszahívási kampányról, és a Suzuki online rendszerében alvázszám alapján bárki egyszerűen leellenőrizheti, hogy a kocsija javításra szorul-e.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek