1 évnél régebbi cikk

November 5-én rajtol a KocsiZoom, a Fehérvár TV autós műsora
·Életmódautó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
November 5-én rajtol a KocsiZoom, a Fehérvár TV autós műsora
·Életmódautó·Utolsó frissítés: undefined

Padlógázt taposnak az autógyártók, annyi új modell érkezik a piacra, mint égen a csillag. A nagy rohanásban azonban időnként nem árt kicsit lassítani és elgondolkodni azon, honnan indultak a mai járgányok. Ezt tesszük mi is a KocsiZoomban.

Egy modell átlagos életciklusa 6 év, ezalatt ráadásul egyszer biztosan frissítenek rajta. Így nem meglepő, a ma kapható autók többsége sokadik generációjánál tart. Persze akad olyan is, amely éppen most rajtol, hiszen vannak még olyan piaci szegmensek, melyekben bizonyos márkák eddig nem képviselték magukat.

Egyre többen gyártanak például ma már elektromos négykerekűeket, elemzők szerint is ez a jövő – még ha ezzel sokan nem is értenek egyet. Rengeteg a kérdés, egyelőre kevés a válasz. Ami viszont biztos, hogy honnan indultak a különböző gyártmányok.

Az utcakép szerencsére még igen színes – a rengeteg új autó mellett bizony ott gurulnak a használtak is. A legtöbben azonban valószínűleg anélkül hajtanak el egy sokadik gazdás gépcsoda mellett, hogy feltűnne, ő is ugyanabban ül, csak éppen akár évtizedekkel később.

„Ez adta a koncepcióját a Fehérvár Televízióban induló új autós magazinnak. Nem csak a friss járgányokat vesszük nagyító alá, de igyekszünk megkeresni egy-egy tesztautó minél korábbi változatát” – árulta el a műsor készítője, Szeifert Richárd.

Így például a hazai vásárlók egyik kedvence, az új Suzuki S-Cross elődjét is felkutattuk, de felhajtottuk a Citroën C3 Aircross, a Honda HR-V vagy az éppen idén 30 éve Magyarországon gyártott Opel Astra sok évtizeddel ezelőtti megfelelőjét is.

„Nem mindig egyszerű megtalálni a megfelelő autót. Szerencsére ismerősök használnak pont olyan négykerekűt, de amikor már a kapcsolatokkal sem megy, akkor bizony kezdődik a kutatás. Más témák, mint például az idén 50 éves BMW M sportrészleg vagy a 25 éves Honda Civic Type-R jubileum viszont a gyári archív videóknak köszönhetően még gazdagabb lehetett képileg is.”

A KocsiZoom első évada november 5-étől kéthetente, szombaton 18:25-kor jelentkezik a Fehérvár Televízió műsorán, majd minden adás felkerül a csatorna YouTube-videói közé is. Az új epizódok között pedig folyamatosan készítünk rövid összefoglalókat érdekes négykerekűekről, autós történetekről, melyeket a Fehérvár Televízió Facebook-oldalán, az Instagramon, valamint az fmc.hu-n is megosztunk.

„Fél órába igyekeztünk minél több tartalmat belesűríteni. Nem mindenre kiterjedő, alapos tesztelés a célunk, inkább történeteken keresztül akarjuk megmutatni, milyen volt és milyen most az autózás adott típussal” – tette hozzá Szeifert Richárd.

KocsiZoom – a vezetés múltja és jelene. Nézzenek minket!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek