Egy móri és egy etyeki étterem is bekerült az ország legjobbjai közé
Egy móri és egy etyeki étterem is bekerült az ország legjobbjai közé
Egy móri és egy etyeki étterem is bekerült az ország legjobbjai közéMúlt héten jelent meg a Michelin Guide első, országos kiadása. A francia étteremkalauz figyelmét három Fejér megyei vendéglő is felkeltette.
A móri Öreg Prés 17. századi épületéről azt írják, hogy „tökéletes hely egy nyári ebédhez”. Az étterem „ízekkel teli”, klasszikus magyar fogásokat kínál. Külön kiemelik a saját ridegtartású Galloway marhából készült ételeiket, melyeket „jó áron” kínálnak.
Az etyeki Rókusfalvy Fogadó „vidéki bájjal” és ennek megfelelő klasszikus magyar ételek „gondos válogatásával” várja a vendégeket a kalauz ismeretlen személyazonosságú inspektorai szerint. A borok zömmel a saját pincészetből és a környék borászaitól származnak. Külön kiemelik az étterem teraszát, ami kedvező időjárás esetén „remek hely a pihenésre”.
A székesfehérvári 67Sigmáról ebben a cikkben írtunk részletesen:




