Egy móri és egy etyeki étterem is bekerült az ország legjobbjai közé
Egy móri és egy etyeki étterem is bekerült az ország legjobbjai közé

Múlt héten jelent meg a Michelin Guide első, országos kiadása. A francia étteremkalauz figyelmét három Fejér megyei vendéglő is felkeltette.
A móri Öreg Prés 17. századi épületéről azt írják, hogy „tökéletes hely egy nyári ebédhez”. Az étterem „ízekkel teli”, klasszikus magyar fogásokat kínál. Külön kiemelik a saját ridegtartású Galloway marhából készült ételeiket, melyeket „jó áron” kínálnak.
Az etyeki Rókusfalvy Fogadó „vidéki bájjal” és ennek megfelelő klasszikus magyar ételek „gondos válogatásával” várja a vendégeket a kalauz ismeretlen személyazonosságú inspektorai szerint. A borok zömmel a saját pincészetből és a környék borászaitól származnak. Külön kiemelik az étterem teraszát, ami kedvező időjárás esetén „remek hely a pihenésre”.
A székesfehérvári 67Sigmáról ebben a cikkben írtunk részletesen: