1 évnél régebbi cikk

Önkormányzati segítséggel nyithatnak újra a fehérvári posták
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Önkormányzati segítséggel nyithatnak újra a fehérvári posták

Átvállalhatja a november 12-től átmenetileg bezáró öt székesfehérvári posta működési költségeinek egy részét a város önkormányzata. A polgármester reménykedik a postahivatalok gyors újraindításában.

Október végén derült ki, hogy a Magyar Posta országszerte 366, köztük öt fehérvári postahivatal működését függeszti fel átmenetileg az energiaválság miatt november 12-től. Néhány nap múlva Cser-Palkovics András levélben fordult a vállalat vezérigazgatójához, melyben a postahivatalok várható újranyitásáról érdeklődött, egyúttal felajánlotta az önkormányzat anyagi támogatását is. 

Kapcsolódó
A polgármester levélben kér tájékoztatást a Magyar Postától, mikorra tervezik a fehérvári fiókok újranyitását

Cser-Palkovics András levelet küldött a Magyar Posta vezérigazgatójának. A levél előzménye, hogy az energiaválság miatt a Magyar Posta is takarékoskodni kényszerül, emiatt több fehérvári postafiók működését felfüggeszti a téli időszakra, erről azonban hivatalosan nem tájékoztatta az önkormányzatot.

A város polgármestere hétfő délután a Facebookon jelentette be, hogy előrelépés történt az ügyben. Vargha Tamás országgyűlési képviselő közbenjárásával találkozott Fónagy Jánossal. A gazdaságfejlesztési miniszter államtitkára és Cser-Palkovics András megállapodott, hogy a Magyar Posta tárgyalásokat kezd az önkormányzattal az újranyitások dátumáról, valamint a pénzügyi és jogi feltételekről.

A polgármester a posztban azt írja, hogy a szóban forgó posták fenntartási költségeinek „egy részét átvállalja az önkormányzat a jövőben”. Cser-Palkovics András szerint csak így lehet garantálni, hogy „a kérdéses posták minél hamarabb kinyithassanak és működhessenek”. A megbeszéléseket a vállalat képviselőjével a „lehető leghamarabb” megkezdik, de mivel egy bonyolult folyamatról van szó, az előkészítés „pár hetet” is igénybe vehet.

A polgármester teljes posztját itt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek