1 évnél régebbi cikk

Na, kit nem tud megverni soha Anglia egy világbajnokágon? Mármint a brazilokon kívül?
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/fifaworldcup
Na, kit nem tud megverni soha Anglia egy világbajnokágon? Mármint a brazilokon kívül?

Megkezdődött a második csoportkör a labdarúgó világbajnokságon. Irán a legvégén lőtt gólokkal okozott meglepetést, a házigazda Katar kikapott és kiesett, Hollandia nem bírt Ecuadorral. Aztán jöttek az angolok, akik mindig legyőzik az Egyesült Államokat - kivéve, ha vb-n találkoznak...

A második körben már alakulhatnak úgy az eredmények, hogy akár tovább is juthat egy csapat a harmadik fordulótól függetlenül. Az A-csoportban ehheza  hollandoknak le kellett volna győzni Ecuadort, de korai vezetésük nem tartott ki a végéig, a tornán 3. gólját szerző Valencia egyenlített (1-1). A csoport másik meccsén Szenegál 3-1-re verte a házigazda Katart, amely így első rendezőként a vb-történelemben, már a csoportkör utolsó fordulója előtt búcsúzott. A hollandok és ecuadoriak hajszálra azonos mérleggel, 4-4 ponttal várják a harmadik kört, Szenegálnak 3 pontja van. Mivel Hollandia Katarral találkozik, továbbjutása biztosra vehető, a Szenegál-Ecuador azonban igazi ki-ki meccs lesz.

A B-csoportban az irániak súlyos vereséggel kezdtek, de az Anglia elleni 2-6 után a brit sziget másik képviselője, Wales ellen alaposan feljavultak. A meccs hajrájában a világbajnokság eső kiállítását (a walesi kapus kapott piros lapot) kihasználva Irán két gólt lőtt, és 2-0-val megteremtette az esélyt a továbbjutásra. Sőt, 2. helyen áll a csoportban, amihez az is kellett, hogy este Anglia és az Egyesült Államok meccse 0-0-ra végződjön. Ez már az 5. gól nélküli meccs volt a tornán. Az angolok történelmük során kilencszer játszottak az amerikaiakkal vb-n kívüli meccset, nyolcat megnyertek. Ellenben világbajnokságon harmadszor sem tudták legyőzni a jenkiket! Csak a brazilok ellen van több nyeretlen meccsük... Vérszegény játékuk ellenére 4 ponttal az élen állnak, az utolsó körben Walesszel mérkőznek. Gólkülönbségük miatt majdnem biztosan továbbmennek, a minden szempontból pikáns Irán-USA meccs pedig dönthet a másik továbbjutóról.

Szombaton a C-csoportban Lengyelország-Szaúd-Arábia (14 óra) és Argentína-Mexikó (20) párosítás jön, a D-csoportban pedig Tunézia-Ausztrália (11) és Franciaország-Dánia (17) mérkőzést rendeznek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek