1 évnél régebbi cikk

A Bakonyban már hófúvás nehezíti a közlekedést, Eplényben 20 centi hó hullott
·Időjáráshavazás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Időkép
A Bakonyban már hófúvás nehezíti a közlekedést, Eplényben 20 centi hó hullott
·Időjáráshavazás·Utolsó frissítés: undefined

Az éjszaka folyamán egyre többfelé váltotta fel az esőt havazás, melyet egy mediterrán ciklon hozott hazánkba..

Elsősorban a Dunántúlon és északon havazott, többfelé hullott 3-5 cm-nyi hó ezeken a tájakon, de a magasabb részeken még vastagabb hótakaró alakult ki. Az észlelések szerint Bánkúton 11 cm, Bakonybélben pedig 15 cm hó hullott, az Időkép csapata pedig Eplényben már 20 cm-es hóvastagságot mért.

Ugyanakkor egyre többfelé támad fel az északnyugati szél, többfelé erős, helyenként viharos északnyugati széllökések is előfordulnak, így néhol a havasabb tájakon a szél hordja a havat, a Bakonyban több helyen hófúvás alakult ki.

Fejér megyéből még nem érkezett bejelentés elakadásról, havazás miatti közlekedési problémáról - tájékoztatott vasárnap kora délután Szabó Imre Richárd rendőr hadnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A viharos szél azonban ad feladatot a Katasztrófavédelem munkatársainak, megyeszerte leszakad faágak, útra dőlt fák adnak munkát - ezt már Szabó-­Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője mondta el. Újbarokk közelében például délelőtt tizenöt méter magas fa dőlt az 1-es főútra.

A Bakonyban azonban továbbra is igazi téli idő van: zordabbik arcát mutatja az évszak, ahol a hófúvás is gyakoriak a szép téli havas táj mellett.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek