1 évnél régebbi cikk

Újranyitott az öreghegyi, a maroshegyi és a szárazréti posta
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Újranyitott az öreghegyi, a maroshegyi és a szárazréti posta

Január 2-án három fehérvári postahivatal nyithatott ki újra. Az öreghegyi, a maroshegyi és a feketehegy-szárazréti fiókok az önkormányzat segítségével folytathatják működésüket.

A három újranyitandó postát úgy határozták meg, hogy mely városrészekből volt a legnehezebb elérni az alternatív postahivatalokat, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselőkkel közösen érkezett a Késmárki úti kisposta január 2-i újranyitására.

„Számos helyen tárgyaltak az önkormányzatok a Magyar Postával, hogy milyen módon van lehetőség a kisposták újranyitására. Székesfehérvár esetében öt ilyen zárt be, melyből a Posta először kettőt, majd a megállapodásunk szerint hármat nyitott újra január 2-tól, ami nettó 91 millió forintba kerül az önkormányzatnak” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András.

„Ez azt jelenti, hogy minden rezsiköltség – beleértve az épület üzemeltetését, a bérek kiegészítését, valamint a marketingköltségeket – egy postára vetített 50 százalékát finanszírozza a város. Nem támogatás formájában, hanem szolgáltatás vásárlásként történik mindez, ami megfelel az EU-s és a magyar jogszabályi kereteknek is” – mondta el a polgármester. 

„Nagyon örülök, hogy létrejött ez a megállapodás, mert napi szinten mintegy ötezer ember veszi igénybe a postai szolgáltatásokat Székesfehérváron. Fontos lenne elérni továbbá, hogy egyre többen használják az online szolgáltatásokat. A Postával tárgyalni fogunk arról is, hogy nyugat-európai mintákat alapul véve, esetleg kisboltokban, gyógyszertárakban elérhetőek legyenek bizonyos postai szolgáltatások” – emelte ki a városvezető.

Mint elhangzott, az önkormányzat kész lett volna mind az öt bezárt kisposta esetében az újranyitás finanszírozására, de a Posta – mint mindenhol az országban – részarányban volt hajlandó megállapodni. Székesfehérvár esetében azért a Maroshegyen, a Feketehegy-Szárazréten és az Öreghegyen nyitottak újra a posták, mert ezektől a városrészektől van a legmesszebb elérhető postai szolgáltatás. 

„Nagyon sokat lobbizott a város önkormányzata azért, hogy újranyithasson a Posta az Öreghegyen” – emelte ki Östör Annamária önkormányzati képviselő. Mint mondta, több mint 12 ezer ember lakik a városrészben, továbbá a Köfém és a Ráchegy lakói is a Késmárki úti Postát használják. 

„Senki nem örült, amikor a Posta bejelentette, hogy Fehérváron öt kispostát zár be ideiglenesen” – mondta Horváth Miklós Csaba, Öreghegy-dél és Kisfalud önkormányzati képviselője. Végül az önkormányzat közbenjárása után újranyithat nem csak az öreghegyi, hanem a maroshegyi és a szárazréti kisposta is. A képviselő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a három fehérvári posta újranyitásáért folytatott munkában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek