1 évnél régebbi cikk

Előzni akart a kamionos az M7-esen, szalagkorlátnak tolta a furgont, majd újabb baleset történt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/MKIF Zrt.
Előzni akart a kamionos az M7-esen, szalagkorlátnak tolta a furgont, majd újabb baleset történt

Köd, kamion, holttér, figyelmetlenség - mindezek játszottak közre a balesetben, amiben szerencsére komolyabb sérülés nem történt.

Az M7-es autópályát is kezelő MKIF Zrt. tette közzé azt a felvételt, amit a térfigyelő kamera rögzített: egy kamion figyelmetlenül próbált megelőzni egy másik teherautót még az M7-esen Balatonszárszó mellett. A fehér furgon a kamion holtterében haladt, amikor összeértek a belső sávban.

Az ütközés után a két jármű félreállt, mindketten bekapcsolták a vészvillogót, ám alig telt el néhány perc, amikor újabb baleset történt. Az érkező autók többsége fékezni kezdett, ám az utolsó valószínűleg túl nagy sebességgel ment, és későn vette észre a balesetet. Amikor észlelte a bajt, félrerántotta a kormányt, de az ütközést így sem kerülhette el: előbb az első balesetben sérült furgonnak, ment neki, majd egy szabályosan, a külső sávban haladó autónak.

A KRESZ hatályos szabályai szerint tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között – a 7500 kilogrammot – meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. Ebben az esetben a járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek