1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: téli ökoklub, Jégpályák Éjszakája, Mozinet Filmnapok és Fortune-hadművelet: A nagy átverés
Fehérvár Médiacentrum fotója
fiers.gabor
Fehérvári programok a hétvégére: téli ökoklub, Jégpályák Éjszakája, Mozinet Filmnapok és Fortune-hadművelet: A nagy átverés

2023 első hétvégéje bőven tartogat meglepetéseket: többek között lesz téli ökoklub, korizhattok a Jégpályák Éjszakáján, vagy kikapcsolódhattok a Mozinet Filmnapokok, netalántán a Fortune-hadművelet: A nagy átverésen.

Természet: Téli ökoklub
Mikor?: Január 6-7., péntek-szombat
Hol?: Sóstó Látogatóközpont, Hiemer-ház

A Sóstó Látogatóközpont csapata megújult tematikus ökoklubbal várja a természetrajongókat január 5-én és 6-án 14:00 és 17:00 között, illetve 7-én, szombaton 9:00 és 12:00 óra között a Hiemer-ház Pince borozójában!

Készítsetek madáretetős képet, vagy vigyetek haza egy saját készítésű pingvint! Ismerkedjetek meg az etető körül röpködő éhes csőrökkel egy interaktív mese keretében! A 3 órás program bármelyik részébe szabadon becsatlakozhatnak az újonnan érkezők.

Mozi: 12. Mozinet Filmnapok
Mikor?: Január 6., péntek 18:00
Hol?: Barátság mozi

Januártól áprilisig négy film premier előtti vetítéseire és az ezekhez kapcsolódó beszélgetésekre várja a Mozinet a partnermozik, köztük a Barátság mozi közönségét. Fehérvár művészmozija a hónapok első péntekén ad otthont a 12. Mozinet Filmnapoknak, első alkalommal január 6-án 18 órakor, amikor a Jövő nyár című alkotást láthatja a közönség, az est vendége Kárpáti György Mór, a film rendező-forgatókönyvírója lesz.

A Jövő nyárról: Milán (Liber Ágoston), a 18 éves nyughatatlan gimnazista nyári táborban vesz részt osztálytársaival. Szerelmi háromszög kezd el alakulni közte, Anna (Bukovszky Orsi) és Dani (Brezovszky Dániel) között. A három fiatal a társaságból kiválva a saját útját járja, de az események váratlan fordulatot vesznek. Egy év elteltével az osztály visszatér a kirándulás helyszínére, ekkor már Milán nélkül: a fiú időközben öngyilkos lett. Az emléke kitörölhetetlen nyomot hagyott bennük. Megpróbálják felidézni a történeteket, és keresik a választ arra, vajon elkerülhető lett volna a tragédia? Vajon az osztálytársak együtt fel tudják dolgozni a traumát?

Mozi: Fortune-hadművelet: A nagy átverés
Mikor?: Január 5-től
Hol?: Cinema City Alba

Orson Fortune (Jason Statham), a rendkívüli képességekkel megáldott szuperkém titkos bevetésre indul. A nagymenő ügynöknek vissza kell szereznie egy irtó veszélyes fegyvert, és közben meg kell akadályoznia, hogy a haláli eszköz Greg Simmonds (Hugh Grant), a híres-neves milliárdos fegyvernepper kezébe kerüljön. És bár Fortune a legprofibb a szakmájában, ez bizony nem egyszemélyes meló.

Kissé vonakodva, de csak összeáll a világ legjobbjaival (Aubrey Plaza, Cary Elwes, Bugzy Malone), hogy egy mindent elsöprő küldetésen találják meg a spéci eszközt. Ám egy olyan nagy halhoz, mint Simmonds, egy különleges csali kell. Fortune és csapata beszervezi Hollywood legnagyobb filmsztárját, Danny Francescót (Josh Hartnett), aki nem mellesleg Greg Simmonds kedvenc színésze. És bár a hadicsel elég furmányos, minden Danny fiú rátermettségén áll vagy bukik.

Színház: Szegény Tóbiás - A Szabad Színház interaktív, zenés bábelőadása
Mikor?: Január 8., vasárnap 11:00
Hol?: Igéző

Nézzétek meg Szegény Tóbiás kalandjait, aki megmenti az elrabolt királylányt a gonosz ördögök karmaiból. Az előadásról röviden:

"Hol volt hol nem volt volt egyszer egy nagyon szegény legény aki elhatározta, elindul szerencsét próbálni. Kilépett hát a házuk küszöbén a főhősünk – aki a keresztségben a Szegény Tóbiás nevet kapta – fordult jobbra, fordult balra – de sehol sem találta a szerencséjét... Történt aztán, hogy a mi Tóbiásunk fülibe jutott, hogy az ország uralkodója kérőt keres legkisebb és legszebb leányának Szerénykének. Több se kellett a legénynek nyakába vette a tarisznyáját és elindult a királyi várba – csakhogy mire odaért, a világszép királykisasszonyt elrabolta az ördög… Hát persze, hogy utánaeredt a mi Tóbiásunk!”

Sport: Jégpályák Éjszakája
Mikor?: Január 7., szombat 
Hol?: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Idén is lesz Jégpályák Éjszakája Székesfehérváron. A Magyar Jégkorong Szövetség kezdeményezésébe a fehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok is bekapcsolódott: a korcsolyázás szerelmesei ezúttal hosszabb ideig hódolhatnak szenvedélyüknek, ugyanis január 7-én 19:00-tól egészen 22:00-ig csúszhatnak a jégen.

Ezen az estén fényjátékkal és zenével kedveskednek a szervezők a korcsolyázóknak, a szolgáltatások pedig a megszokott módon üzemelnek majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek