1 évnél régebbi cikk

Végleg bezárt a Starbucks Székesfehérváron
·Hírekkávézó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Végleg bezárt a Starbucks Székesfehérváron
·Hírekkávézó·Utolsó frissítés: undefined

2022. december végével lehúzta a rolót az Alba Plazában üzemelő népszerű kávézó.

Még 2018 decemberében nyílt meg Székesfehérváron a Dunántúl első Starbucks kávézója az Alba Plaza épületében. Budapesten kívül akkor mindössze két helyen, Szegeden és Debrecenben lehetett az amerikai kávézólánc termékeit fogyasztani, így talán nem volt meglepő, hogy komoly érdeklődés övezte a fehérvári megnyitót.

Úgy tűnik, ennek ellenére mindössze négy évig működött a zöld logós kávézó városunkban, ugyanis január 1-től már csak zárt ajtó és egy üzenet fogadja a vendégeket - utóbbi a végleges bezárásról szól.

Hogy mi áll a lépés hátterében, arról megkérdeztük a Starbucksot és az Alba Plaza illetékeseit is. A kávézólánctól egyelőre semmilyen válasz nem érkezett, amennyiben ez változik, természetesen frissítjük vele cikkünket.

Az Alba Plaza üzemeltetési igazgatója sajnos nem adhatott tájékoztatást arról, hogy mi az oka a bezárásnak, sem pedig arról, van-e már jelentkező az üresen maradó üzlethelyiségre. 

Frissítés! Megérkezett a Starbucks válasza az általunk feltett kérdésekre. 

Mi az oka annak, hogy bezárják a székesfehérvári üzletet?

Magyarországi üzleti tevékenységünk bővítése érdekében rendszeresen értékeljük a potenciális új helyszíneket, ahogy a meglévőket is felülvizsgáljuk.

Lesz-e további Starbucks-üzletbezárás Magyarországon?

A Starbucks minden kávézóját rendszeres időközönként részletes értékelési folyamatnak veti alá. Jelenleg a több magyarországi kávézóval kapcsolatban nem tudunk további tájékoztatással szolgálni.

Várható-e, hogy a jövőben lesz másik Starbucks Székesfehérváron, vagy végleg elhagyják a várost?

Minden piacnak megvannak a maga kihívásai és sajátosságai, ezért minden piacot külön-külön vizsgálunk. Ennek során figyelembe vesszük vendégeink változó igényeit és a helyi viszonyokat, és ennek megfelelően reagálunk.”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek