1 évnél régebbi cikk

Még 80, többségében fehérvári helyszínen kell mentesíteni a tűzoltóknak
·Hírekszél·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Rába Henrietta
Még 80, többségében fehérvári helyszínen kell mentesíteni a tűzoltóknak
·Hírekszél·Utolsó frissítés: undefined

Szombaton az erős szél miatt összesen 350 bejelentés érkezett Fejérből a Katasztrófavédelemhez, ezek többségében elhárították a problémát a tűzoltók, de még vasárnap is folytatódik a mentesítés.

Elsősorban Székesfehérvárról és a környező településekről érkezett bejelentés szombaton a Katasztrófavédelemhez, a riasztások többsége kidőlt fák miatt futott be, de több épület lemez, cserép, illetve zsindelyfedésű tetejét vagy homlokzatát bontotta meg a viharos erejű szél. A szél miatt kifordított fák lakóházakra, kerítésekre, utakra, helyenként elektromos vezetékekre dőltek, ezért helyenként áramkimaradásokat okoztak ideiglenesen.

Kapcsolódó
Fejérben több mint kétezer fogyasztási helyen nincs átmenetileg áram, Fehérváron több épületet is megbontott a szél

Délután 16:00 óráig csaknem 350 tűzoltói beavatkozásra volt szükség Fejér vármegyében, elsősorban Székesfehérváron és környékén.

"A jelentősebb áramkimaradásokat szerencsére sikerült már szombaton elhárítani, ennek érdekében a Katasztrófavédelem folyamatosan tartotta a kapcsolatot az áramszolgáltatóval. Nagyon szoros együttműködésre volt szükség, hiszen nagyon sok helyszínen volt, hogy a vezetéket kellett áramtalanítani annak érdekében, hogy a megdőlt, kidől, közvetlen balesetveszélyt jelentő fát a tűzoltók el tudják távolítani. Helyenként pedig vezetéket szakított le a kidőlt fa, itt pedig a tűzoltóknak kellett a vezeték környezetét megtisztítani ahhoz, hogy a szolgáltató szakemberei hozzá tudjanak férni" - mondta el Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Vasárnap délelőtt még 80 helyszínre várták a tűzoltókat, ezek döntő többsége székesfehérvári.

"A lakosság türelmét szeretnénk kérni, mindenhova ki fognak érkezni a tűzoltók. Nemcsak Székesfehérvár összes egysége dolgozik jelenleg, hanem Dunaújvárosból is érkezett egy egység, hogy a lakossági bejelentésekhez minél hamarabb kiérjenek a tűzoltók" - hangsúlyozta Szabó-Bisztricz Anett. Akai azt is elmondta, a még hátralévő beavatkozások többsége továbbra is kidőlt fákat érint, illetve több helyszínen az elmúlt hetek esőzései miatt meglazult a fák gyökérzete, emiatt az erős szélben azok megdőltek, és épületeket, kerítéseket, vezetékeket veszélyeztetnek. Ezek felszámolása jelenleg is folyamatban van. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek