1 évnél régebbi cikk

Kirúgta edzőjét az Alba, német után spanyol mester a kosarasoknál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Kirúgta edzőjét az Alba, német után spanyol mester a kosarasoknál

Látványos lejtmenetbe kezdett a fehérvári kosárcsapat, és a négymeccses vereségsorozat vége, ahogy lenni szokott, edzőváltás lett. Matthias Zollner helyét eddigi segítője, Alejandro Zubillaga veszi át.

Egymás után a Zalaegerszeg, a Szeged, a Körmend és a Kecskemét is megverte az Arconic-Alba Fehérvárt a bajnokságban, ami elég váratlan rossz sorozat azok után, hogy a második helyért állt harcban a csapat. Jelenleg is van esélye a dobogóra, de a vezetőség úgy ítélte meg, hogy nem a mostanában látott játékkal, ez pedig magával hozta az edzőváltást.

Matthias Zollner azok után kezdte a szezont a fehérvári kispadon, hogy tavaly szezon közben érkezve bronzéremre vezette az Albát. Idén innen remélték az előrelépést a szurkolók és a vezetők is, de hiába a sokáig tartó hazai veretlenség és jó helyezés, az említett négy vereség betette a kaput Zollnernek. A klub közleményéből kiderül, miután egyeztettek a német szakemberrel, a váltás mellett döntöttek, és az utód személyét is megnevezték.

Nem meglepő, hogy az idény közepén nem hoznak új, a csapatot nem ismerő edzőt, hanem a stábban már negyedik éve dolgozó spanyol Alejandro Zubillaga Jimenez kapta a megbízást. Zubillaga 2019 augusztusában került Fehérvárra, honfitársa, Jesus Ramirez stábjának tagjaként. Azóta dolgozott Arie Shivek, Forray Gábor, Dejan Mihevc és Matthias Zollner mellett is. Negyedik itteni szezonjában most megkapja a nagy lehetőséget: vezetőedzőként folytathatja a munkát az Arconic-Alba Fehérvár élén. Első mérkőzése ebben a minőségben pénteken lesz a Honvéd otthonában, Budapesten.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek