1 évnél régebbi cikk

A vegyszermentes légtisztítás csodafegyvere az ózongenerátor
Fehérvár Médiacentrum fotója
airfresh.hu
A vegyszermentes légtisztítás csodafegyvere az ózongenerátor

A tudatosan élők számára a fertőtlenítésre és tisztításra használt vegyszerek alkalmazása nem megoldás. Az ózongenerátor képes elpusztítani a káros mikroorganizmusokat, baktériumokat és vírusokat úgy, hogy nem szükséges mesterséges vegyi anyagokat használnunk.

Az ózon erős oxidálószer, mely hatékonyan tisztítja meg a levegőt a szennyeződésektől és a nem kívánt szagoktól egyaránt. Az elektromos áram segítségével fertőtlenített levegőjű helyiségben nem kell tartanunk a légúti megbetegedésektől. Az ózongenerátor biztonságos működtetéséről és az általa végbemenő folyamatokról további információkat cikkünkből tudhat meg.

Ózongenerátor a friss levegőért

Az ózon egy szagtalan és színtelen gáz, amely megtalálható a körülöttünk lévő levegőben. Antibakteriális tulajdonságai miatt légtisztításra használhatjuk. Az Airfresh ózongenerátor kínálatában különböző méretű helyiségek fertőtlenítésére használható berendezéseket is találunk. 

Miután a léghigiéniai eszközt nemcsak otthoni környezetben, hanem ipari épületekben, nagyüzemi konyhákban, egészségügyi intézményekben és iskolai osztálytermekben is használják, így eltérőek a fertőtlenítésre váró légköbméter igények.

Miért használjunk ózont a légtisztításhoz?

Az ózongáz erős fertőtlenítő hatása még a klórnál is nagyobb. Hatékonyságát mutatja, hogy ötvenszer nagyobb mértékű, mint a vegyszeres tisztítás és akár 3000-szer gyorsabb, mint a klór működése. Emellett nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot és szagmentesen végzi feladatát. További előnye, hogy bárhová odafér, hiszen gáz formájában terjed, így a legkisebb zugot is megtisztítja.

A háromatomos oxigénmolekula reakcióképessége magas, így könnyen tapad más molekulákhoz. A harmadik atom hatására a baktériumok, vírusok egyszerűen elbomlanak. Így biztosítja az ózongenerátor, hogy kórokozótól mentes, friss levegő kerüljön a helyiségbe.

Az ózongenerátor működéséről

Az elektromos áram segítségével működtetett ózongenerátor bekapcsolása után azonnal elkezdi beszívni a helyiség levegőjét. A beáramló levegőben található nagyobb szennyeződéseket hatékony szűrőrendszere rögtön felfogja. A készülékben a levegő ezután érkezik a koronakisüléseket generáló területre, mely a gép belsejében található.

Itt történik meg az ózon generálása, oxigénből gáz halmazállapotú ózon termelése történik. A jól látható kisülések mini villámlás formájában tapasztalhatóak. Az ózongenerátorból kiáramló ózon a levegőt csírátlanítja, majd kb. két óra alatt lebomlik. 

Fontos tudnunk a generátor üzemeltetéséről, hogy élőlény nem tartózkodhat abban a helyiségben, ahol a berendezés működik, mivel a tömény ózon beszívása károsíthatja a szervezetet. Az időzítővel ellátott készülék leállása után várjunk az adott helyiség nagyságától függően legalább 45-120 percet, majd jó alaposan szellőztessük ki a helyiséget. Olyan épületrészben nem alkalmazható az ózongenerátor, ahol nem megoldható a szellőztetés.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek