1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Pálinka, Bor és Kolbászfesztivál, Versünnep-válogató, LEGO-kiállítás, családi társasjáték nap, Popdívák Estéje és Shazam! Az istenek haragja
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Fehérvári programok a hétvégére: Pálinka, Bor és Kolbászfesztivál, Versünnep-válogató, LEGO-kiállítás, családi társasjáték nap, Popdívák Estéje és Shazam! Az istenek haragja

Március végéhez közeledve is bőven lesznek fehérvári és környéki programok: többek között kilátogathattok a Pálinka, Bor és Kolbászfesztiválra, megleshetitek a Versünnep-válogatót, bulizhattok a Popdívák Estéjén, vagy beülhettek a moziba a Shazam! Az istenek haragjára.

Mozi: 13. Frankofón Filmnapok
Mikor?: Március 16-17., csütörtök-péntek
Hol?: Barátság mozi

Négy francia vígjátékot vetít premier előtt a Barátság mozi a Frankofón Filmnapokon, amelyet idén már 13. alkalommal szervez meg partnerei segítségével a budapesti Francia Intézet a fővárosi és a vidéki filmszínházakban. A filmeket francia nyelven, magyar felirattal láthatja a közönség.

Március 17-én, pénteken este hatkor egy szerelmi történetet láthat a közönség: a Mások gyerekei című, a dráma és a vígjáték határán mozgó alkotás a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált. Rachel imádja tanári munkáját, szenvedéllyel teli életet él és egyre közelebb kerül új szerelméhez, Alihoz, akinek a korábbi kapcsolatából már van egy négyéves kislánya. Hamarosan szorosan kötődnek egymáshoz, de Rachelben él a vágy, hogy ő maga is gyereket szüljön.

Az idei esemény zárófilmje is egy családi történet lesz március 17-én, pénteken 20 órakor: a Családban marad című francia vígjátékot versenyen kívül vetítették a legutóbbi cannes-i fesztiválon. Amikor Abel megtudja, hogy az anyja egy börtönviselt férfihoz készül hozzámenni, bepánikol. Feléled benne a védelmező ösztön, és a legjobb barátnőjével követik, megfigyelik a mostohaapa-jelöltet. Aztán ahogy a dolgok haladnak előre, Abel bepillant, sőt beszáll egy egészen más világba...

Gasztro: Pálinka, Bor és Kolbászfesztivál
Mikor?: Március 17-19., péntek-vasárnap
Hol?: Agárd szabadstrand

Köszöntsd a tavaszt Agárdon, a Szabadstrandon március 17-19. között a Pálinka, Bor és Kolbászfesztivál, ahol többek között számtalan kolbászos finomsággal találkozhattok. Hogy csak hármat említsünk, kipróbálhatjátok a székely-, mangalica- és a szarvaskolbászt is. De nem csak kolbászból lesz a kerítés, töltött káposzta, grillhúsok, hamburger, hagyományos és gluténmentes lángos, házi juhtúrós lepény és sok más különlegességgel várják az érdeklődőket. ezeken kívül több mint 60 ízű pálinkát kóstolhattok meg a rendezvényen, ahogy borból is sokszínű felhozatal lesz.

Mozi: Shazam! Az istenek haragja
Mikor?: Március 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

Mit csinál egy kamasz srác, aki szupererőt kap, és ha kimondja a varázsszót, piros ruhás, villámos logós szuperhőssé változik? Nyilván a lehető legtöbbször kiabálja azt, hogy Shazam!, és ahol csak lehet, küzd a világ gonoszai ellen. És közben nagyon élvezi a szupererővel járó összes nagy poént. Ha pedig együtt lakik egy csomó más többé-kevésbé vele egyidős sráccal és lánnyal, akkor előbb-utóbb őket is beveszi a buliba. A Shazam! náluk is működik: nappal suliba járnak, éjszaka pedig kiosonnak otthonról, és lazán bűnüldöznek.

Egészen addig, míg a játék komolyra nem fordul: a szuperhősök életében ugyanis az a nehéz, hogy akkor is kénytelenek az igazság bajnokai maradni és szűk ruhát hordani, amikor náluk erősebb ellenféllel találják szemben magukat. És eléggé úgy néz ki, hogy Atlasz lányai pont ilyenek. A csapat viszont már nem tudja visszacsinálni, amit elkezdett. Kénytelenek úgy tenni, mintha igazi szuperhősök volnának. Vagy elhinni, hogy tényleg azok.

Mozi: Belle és Sébastien
Mikor?: Március 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

A 10 éves Sébastien kénytelen a hegyekben tölteni a szünidőt a nagymamájával és a nagynénjével. A dacos városi fiúnak életében először kell birkákra vigyáznia, amihez semmi kedve. A vidéki élet azonban új kalandokat is tartogat számára. Egy nap megismeri a hatalmas és gyönyörű Belle-t. A barátságos kutyussal rosszul bánik gazdája, ezért az eb sokszor elszökik otthonról. Belle és a fiú között hamar barátság alakul ki, Sébastien pedig kész bármit megtenni újdonsült barátja védelmében.

Kultúra: XIII. Fehérvári Versünnep válogató
Mikor?: Március 18., szombat
Hol?: Szent István Művelődési Ház

A Fehérvári Versünnepet 2010-ben hívta életre a Fehérvár Médiacentrum. A tehetséggondozó programhoz szorosan illeszkedik kezdetek óta a Székelyföldi Verstábor, ahol a Fehérvári Versünnep résztvevői mellett Kárpátaljáról, a Vajdaságból, Felvidékről és a vendéglátó Székelyföldről is érkeznek fiatalok. A tábor az alapító emlékére 2016 óta Varga Sándor nevét viseli.

A megmérettetésre március 14-ig jelentkezhettek a fiatalok. A verseny két fordulóból – válogató, döntő – áll, és április 15-ig tart. A válogatóra március 18-án kerül sor.

A XIII. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész lesz. A verseny része a Fehérvár Médiacentrum társadalmi felelősségvállalási programjának.

Család: Kockanapok LEGO-Építmények Kiállítása és Játszóház
Mikor?: Március 18-19., szombat-vasárnap
Hol?: Köfém Művelődési Központ

Újra Székesfehérvárra érkezik a Kockanapok - LEGO-építmények kiállítása és játszóház, amelybe úgy fogom belevetni magam, mintha most látnék először LEGO-t. Mondanom sem kell, hogy imádom. Ez lesz a rendezvénysorozat eddigi legnagyobb kiállítása, ahol közel kétmillió kockából láthatnak számos egyedi építményt és különleges gyári készletet a kilátogatók. A témák igencsak változatosak lesznek, így mindenki megtalálhatja kedvencét: A Gyűrűk Urától kezdve a Star Warson át a járműcsodákig mindent megtalálhatnak az építőkockák szerelmesei.

Kirándulás: A Szent király emlékezete
Mikor?: Március 18., szombat 10:00
Hol?: Belváros

A harmincas években, elsősorban Szent István halálának 900. évfordulója kapcsán nagyszabású építkezések kezdődtek Székesfehérváron, nagyjából ekkor alakult ki a Belváros mai képe. A séta résztvevői megnézik a korszak fontosabb emlékeit, és arról is szó lesz, hogy mi minden zajlott a városban 85 évvel ezelőtt.

A találkozó helyszíne a Tourinform Iroda előtt lesz, a részvételi díj 1500 forint. Előzetes regisztráció személyesen az irodában, a 06 22 537 261-es  telefonszámon, az idegenvezetes@szekesfehervar.hu e-mail címen vagy az iroda honlapján, a Regisztrálok gombra kattintva lehetséges.

Szabadidő: Családi társasjáték nap
Mikor?: Március 18., szombat 14:30
Hol?: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

Társasjátékozásra hívja a családokat a Tigris és Eufrátesz Társasjáték Klub március 18-án, szombaton 14.30 és 21.30 között a Fürdő sor 3. alatt található Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban. Az eseményen minden korosztály megtalálhatja a maga szórakozását: előkerülnek komolyabb, hosszabb játékidőt és stratégiát igénylő társasok, valamint a pörgős, könnyen fogyasztható játékok is. Az eddigi foglalkozások során előkerült például a Narcos, a Citadella és a Gyümi is, de az egyik legösszetettebb stratégiai játék, a Korokon át is játszható volt.

Az asztalok beosztását és a jelentkezést erre a linkre kattintva végezhetik el az érdeklődők. A szervezők szívesen veszik, ha mindenki saját inni- és ennivalót hoz, valamint a közös büféasztalra is hoz pár falatot.

 

Koncert: Popdívák Estéje
Mikor?: Március 18., szombat 19:00
Hol?: ARÉV Sportcsarnok

Ezen az estén három popdíva lép színpadra, akik közül az első kettő rövidebb, míg az utóbbi zenekara kíséretében ad élő koncertet: Szűcs Judit diszkókirálynő lesz az első fellépő, akinek nótáitól azonnal táncra perdülnek a lábak, majd Zalatnay Cili következik a sorban, akinek hallatán máris tölcsért csináltok majd a kezeitekből. 

A harmadik nagyágyú Csepregi Éva és a Neoton Família lesz, akiknek szerintem mindenki kívülről fújja a számait. Az 1965-ös indulás óta nemcsak Magyarországot, de a világ számos országát is meghódították könnyed, szórakoztató és fülbemászó dallamaikkal. Aki egy felejthetetlen tavaszi őrületre vágyik, annak bezony ott a helye!

Buli: Arató Disco
Mikor?: Március 18., szombat 21:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Szeszélyes időjárás ide vagy oda, az Arató Discótól garantáltan felpezsdül a véretek, ugyanis a főként '70-es, '80-as és '90-es évek slágereiben utazó lemezlovas retró mixeitől még az is garantáltan táncra perdül, aki nem annyira csípi ezt a műfajt. Higgyétek el, a buli után csak ezt akarjátok! ABBABoney MModern Talking és megannyi ismerős nóta, amely időutazásra invitál, és visszarepít titeket egészen a fiatalkorotokba.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek