1 évnél régebbi cikk

Fogynak a készletek, üresek a raktárak - segítséget kér az ASKA állatotthon
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/ASKA Alapítvány
Fogynak a készletek, üresek a raktárak - segítséget kér az ASKA állatotthon

Az ASKA állatotthont is megfújta a válság szele. 20. születésnapjukat ünneplik idén – de egyelőre mindennek nem tudnak felszabadultan örülni.

Örökbefogadó nappal egybekötött adománygyűjtő napot szervez az ASKA, március 18-án. Az állatotthon idén tavasszal ünnepli 20. születésnapját. Így a szombati rendezvény egyben a kétévtizedes jubileum ünnepe is lesz. 

"Két évtized nem kevés idő. Nem is tudom, hogy tudunk majd mindent összesűríteni, de igyekszünk. Március 18-ra szerveztünk egy nagy örökbefogadó és adománygyűjtő napot, amelynek keretében egy kalap alatt a húszéves évfordulónkat is megünnepeljük. Készülünk emléktárgyakkal, amiket a támogatóink meg tudnak vásárolni, de meg lehet vásárolni a foglalkoztató füzetünket, az ASKAlandok című könyvet és mindenki minden egyéb olyan dologgal tud majd támogatni minket, ami a menhely életében egy kis előre lépést jelent" -  mondta el Molnár Tamásné, az ASKA állatmenhely vezetője.

Némiképp rontja az ünnep fényét, hogy az utóbbi időszakban egyre több nehézséggel kell megküzdeniük az itt dolgozóknak, a tél végére ugyanis kiürültek a raktárak – megcsappant az adományozó kedv, a menhely működtetése pedig egyre drágább, miközben a források pedig apadnak.

„Lássuk be, hogy az elmúlt időszakban abszolút érzékelhető az, hogy jóval kevesebb adományt kapunk. Jóval kevesebb a támogatás – ezt leginkább az élelmiszereknél látjuk.

Eddig rengeteget kaptunk az áruházaktól lejárt szavatosságú termékeket, de ezeknél az áruházaknál is mostanra már a humán támogatás lépett előtérbe, ebből kifolyólag jóval kevesebb marad az állatoknak.

Szóval az örökbefogadó napon nagyon várunk mindenkit, azért is, hogy fogadjanak örökbe kutyust, illetve azért, hogy akik itt maradnak, az ő életüket tudjuk biztosítani"- nyilatkozta a kialakult helyzetről a menhely vezetője. 

Kutyatápot, konzervet, lábosokat fazekakat, ágyneműket és vékony takarókat egyaránt várnak a menhelyen. Ezek mind az állatok életben tartását segítik.

Molnár Tamásné hozzátette, aki teheti, attól pénzadományt is szívesen fogadnak. Remélik, hogy sokakhoz elér a március 18-i adományozó és örökbefogadó nap híre, és felszabadultan ünnepelheti majd az ASKA idei, 20. születésnapját.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek