1 évnél régebbi cikk

Új, digitális eszközöket kapott a Jáky József Technikum
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Új, digitális eszközöket kapott a Jáky József Technikum

Az informatikai eszközökkel két termet tudtak felszerelni az iskolában és a hordozható gépek azt is lehetővé teszik, hogy egy egész osztály együtt dolgozzon.

Negyven darab laptopot és negyven darab LCD monitort adományozott a British Telecommunications a Székesfehérvári SZC Jáky József Technikumnak. Az új eszközöket az intézmény informatika és távközlés ágazatán tanuló diákjai kedden délelőtt, a digitális témahét keretében vehették át. Az eszközpark frissítése azonban csak az első lépése a BT és a Jáky együttműködésének, a jövőben ugyanis a diákok a cég által szervezett képzéseken, tanfolyamokon is részt vehetnek, a végzősök pedig egy próba-állásinterjúval akár felvételt is nyerhetnek a vállalathoz.

"A gyerekeknek lehetőségük lesz új gépeken, új technikai eszközökön dolgozni. Ez megtérül a cégeknek is, hiszen a gyerekek már rövidebb felkészülési időt fognak igénybe venni, amikor munkába állnak. Egy komoly együttműködés is kialakult, a BT szakemberei tartanak tanfolyamot a gyerekeknek" - Oroszné Stefánkó Éva, az SZSZC Jáky József Technikum igazgatója.

Az adományozó cégnek a fővárosban és Debrecenben is van irodája. A vállalat fontosnak tartja az utánpótlásképzést, ezért ajándékoztak informatikai eszközöket és tartanak tanfolyamot a középiskolásoknak.

"Mindenki profitálhat az együttműködésből: a BT szakmai utánpótlás biztosíthat a jövőben, az iskola pedig piacképes tudást nyújtó képzést kínálhat, a diákok pedig az otthonuk közvetlen közelében találhatnak értékteremtő karrierlehetőséget, ráadásul mindezt versenyképes piaci juttatásért" - hangsúlyozta Győri Péter, a British Telecommunications Country Manager, ügyvezető igazgatója.

A diákok a cég munkatársai által tartott tanfolyamon korszerű hálózatfejlesztési ismeretekhez juthatnak, de az álláskereséshez is hasznos tanácsokat kapnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek