1 évnél régebbi cikk

Legyünk tájékozottak a betegségek megelőzése érdekében!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay
Legyünk tájékozottak a betegségek megelőzése érdekében!

Manapság már nagyon sok ember próbál egészséges módon élni. Odafigyel arra, hogy egészséges, lehetőleg biotermékeket, valamint gyümölcsben és zöldségben gazdag ételeket fogyasszon. Emellett a megfelelő, rendszeres testmozgás is fontos, valamint a testi egészség mellett a lelki kiegyensúlyozottság is meghatározó tényező.

Egészségmegőrzés hatékonyan 

Nem feltétlenül kell egészségügyi szakembernek lennünk ahhoz, hogy egészséges életmódot folytassunk, hiszen nagyon sok információ áll a rendelkezésünkre ezzel kapcsolatban. A Mai-Könyv.hu orvoslással, gyógykezeléssel kapcsolatos kiadványaiból az általános információkon túl speciális területekkel kapcsolatban is tájékozódhatunk. Mindannyiunknak az a célja, hogy sokáig egészségesek maradjunk, ennek érdekében tennünk is kell. A betegségek kialakulását - amennyiben lehetséges - jobb megelőzni, mint utólag azon gondolkodni, hogyan tudunk meggyógyulni. 

A vitaminok és étrend-kiegészítők szerepe

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlődése nemcsak pozitív hatásokat eredményezett, hiszen a tömeggyártás és a minél nagyobb profit iránti vágy gyakran az élelmiszerek minőségének rovására megy. Amíg korábban a zöldségekkel és gyümölcsökkel biztosítani tudtuk a napi vitamin- és ásványianyag-szükségletünket, addig manapság már pótolnunk kell ezeket.

Sok ember vitalitását adja vissza a Béres József által kifejlesztett Béres-csepp. Aki erről a vitaminkészítményről szeretne többet megtudni, érdemes a kezébe vennie Béres Klára Cseppben az élet - Béres József életútja című könyvét. Lizzie Streit Vitaminok és ásványi anyagok az ételeinkben című kiadványa jól összefoglalja az élelmiszerek vitamintartalmát. Ez alapján tudatosan választhatjuk meg az étrendünket.

Korunk népbetegségei

Az allergia és az asztma olyan sok embert érint, hogy korunk népbetegségének nevezhető. A betegség kialakulását nem igazán tudjuk megelőzni, viszont ha alaposan megismerjük, könnyebbé tehetjük az életünket. Dr. Hirschberg Andor Amit a szénanátháról tudni kell című műve sok fontos kérdésre ad választ. Elolvashatjuk, hogy mi okozza az allergiát, és hogyan kezelhetjük hatékonyan. 

Dr. Berta Gyula Asztmás vagyok, mit tegyek? című kiadványa segít a betegséggel küzdő embereknek. Az asztma súlyos betegség, de a helyesen kiválasztott gyógyszerekkel és a megfelelő életmóddal élhetővé válik. Ha megismerjük a betegséget, megtanulhatjuk a vele való együttélést, és meg tudjuk előzni a súlyos állapotokat is. A könyv szerzője tüdőgyógyász orvos, aki hazánkban először szervezett kórházi oktató tanfolyamokat asztmás betegeknek. A praxisban eltöltött hosszú évtizedek tapasztalatait fogalmazta meg művében. 

Minél több szakszerű információval rendelkezünk a betegségek megelőzéséről és hatékony kezeléséről, és ezeket hasznosítjuk is, annál nagyobb eséllyel maradunk egészségesek. 

A Mai-Könyv.hu kiadványait többek között azért is érdemes olvasni, mert hiteles szerzőktől származó, megbízható információkat tartalmaznak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek