2 hónapnál régebbi cikk

Hogy kellemesen teljen a nyaralás, készüljünk fel az egészségügyi kockázatokra is
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
Hogy kellemesen teljen a nyaralás, készüljünk fel az egészségügyi kockázatokra is

A nyári időszakban legtöbben a szabadságukat tervezik. Van, aki belföldön és olyan is, aki külföldre tervezi a vakációt. Azonban nem árt egészségügyileg is felkészülni az utazásra az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Ha nyár, akkor vakáció, ha vakáció, akkor nyaralás. Nyaranta a legtöbben a szabadságuk alatt nyaralni mennek. Az úti cél lehet belföldön vagy külföldön, elképzelésektől, igényektől, de leginkább pénztárcától függően, azonban bármi is legyen a terv nem árt felkészülni az esetleges egészségügyi kellemetlenségekre.

"A leggyakoribb problémák szoktak lenni, a nagy meleg, a napszúrás vagy valahogy megsérül az ember, tehát például ha belelép valamibe a tengerben és emiatt kell kezelés, illetve egzotikusabb úti céloknál a hasmenés is előfordulhat” - árulta el Schneider Attila gyógyszerész.

A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy melyek azok a megelőző intézkedések, illetve gyógyszerek, amiket nem árt magunkkal vinni, hogyha nyaralni megyünk valahova.

"A láz és fájdalomcsillapítót mindenképpen, akár fejfájásra vagy fájdalomcsillapításra, a napvédelemről mindenképpen célszerű gondoskodni, illetve felkészülni, hogyha mégis leégnénk, akkor is legyen nálunk valamilyen készítmény, illetve esetleg sebfertőtlenítő és sebtapasz, hogy bármilyen sérülés esetén el tudjuk látni magunkat” - mondta Schneider Attila.

Schneider Attila hozzátette, hogy helyszíntől függően a szúnyog és kullancs riasztó is hasznos lehet, ha kullancs megy belénk, akkor azt a legegyszerűbb a megfelelő eszközzel, egy speciális kullancs csipesszel eltávolítani, emellett a hasi panaszok kezelésére a széntabletta lehet a legajánlatosabb.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek