1 évnél régebbi cikk

Futás a reptéren: érmek mellé extra ajándék a diákolimpia döntőseinek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Magyar Diáksport Szövetség
Futás a reptéren: érmek mellé extra ajándék a diákolimpia döntőseinek

Fejér vármegye több indulója is dobogóra állhatott a mezei futás diákolimpiájának országos döntőjében, melyet a gödöllői reptéren rendeztek. Az iskolásoknak az atlétikai szövetség bejutási lehetőséget biztosít az augusztusi, budapesti világbajnokságra.

A 2023-as Budapesti Atlétikai Világbajnokság szervezőbizottsága és a Magyar Diáksport Szövetség megállapodása alapján exkluzív bejutási lehetőséget kapnak az atlétika diákolimpikonok, illetve az országos döntők dobogósai az augusztus 19-27. között zajló budapesti atlétikai vb-re. Minden diáksportoló és felkészítő pedagógusaik, akik az idei Atlétika Diákolimpia® tavaszi körzeti, megyei és országos döntőin részt vesznek, kedvezménykupont kapnak, amivel 50 %-os áron 4 darab jegyhez vagy bérlethez jutnak a világesemény esti programjaira, a délelőtti számokat pedig mindössze 2023 forintért nézhetik meg a lelátókról.

Az országos döntők dobogósainak és felkészítő tanáraiknak ezen túl további exkluzív lehetőségként ingyenes belépőjegy is jár a VB délelőtti eseményeire.

Az első kuponokat a Mezei Futóbajnokság Diákolimpia Országos Döntőn adta át dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, az atlétikai világbajnokság szervezéséért felelős kormánybiztos, Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

Az egyik legnépesebb diákolimpiai versenyszámra, a Mezei Futóbajnokságra idén is kiemelt létszám, 37 ezer fő nevezett országszerte, közülük pedig 2300 fő jutott el az országos döntőre. A hagyományosan a gödöllői reptéren megrendezett verseny egyéni és csapatszinten zajlott, a résztvevő iskolák az egyéni versenyzők mellett 5 fős csapatokat is indíthattak.

Fejér vármegyéből egyéni szinten az iszkaszentgyörgyi Miski Márton szerepelt legjobban, aki megnyerte a II. korcsoport versenyét.

Csapatban a székesfehérvári István Király Általános Iskola II. korcsoportos fiú csapata ezüstérmes lett, a Vasvári Pál Gimnázium pedig IV. korcsoportban a lányoknál ezüst, a fiúknál bronzérmet szerzett.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek