1 évnél régebbi cikk

Érkezik a jó idő! Mivel töltsük el a hétvégéket?
Fehérvár Médiacentrum fotója
canva.com
Érkezik a jó idő! Mivel töltsük el a hétvégéket?

Lassan nem csak a kellemes tavaszi időjárás, de a nyáron megszokott hőmérséklet is beköszönt. Sokakat zavarba is hozhat a kérdés: milyen programot szervezzünk a gyerekekkel a hétvégére, hogy ha múlt héten hó esett, jövő héten pedig akár kánikula is lehet?

Ijesztőnek hangozhat, de a legjobb minden eshetőségre felkészülni! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy fél napos programhoz kerüljön a táskánkba szánkó és strandjáték is, de érdemes átkutatni a szekrényeket, milyen szabadidős tevékenységhez rendelkezünk megfelelő készletekkel.

Ezekkel a programlehetőségekkel ugyanis jó eséllyel számolhatunk a következő hetekben!

Kirándulás, természetjárás

Egy kiadós erdei sétát szerencsére csak az eső akadályozhat meg: a melegebb és a hűvösebb időre is fel tudunk készülni megfelelő, réteges öltözködéssel. Ami még fontos lehet, az a kényelmes és vízálló cipő: így egy váratlan zápor sem érhet bennünket kellemetlen meglepetésként. Elegendő elemózsia és víz legyen kéznél, ha a nagyobb gyerkőcökkel már hosszabb túrára indulnánk. Bár a hosszabb nappalok kifejezetten támogatják a bevállalósabb természetjárást, ha komoly kilométereket tervezünk megtenni, vagy nem sikerült időben elindulnunk, fejlámpa is kerüljön a hátizsákba!

Strandolás

Bár a strandok májusban nyitnak, manapság nem lepődhetünk meg egy kora tavaszi kánikulán sem. Ilyenkor feltérképezhetjük a közeli szabadvízi lehetőségeinket is, ahova gyorsan kiruccanhatunk egy hűsítő fürdőzésre. A helyszínt mindig a gyerekek életkorához igazítsuk: győződjünk meg róla, hogy elég biztonságos a pancsoláshoz, és adott minden körülmény a felhőtlen szórakozáshoz.

Ne feledkezzünk meg a szinte kötelező vízipisztolyok és egy egyéb strandjátékok garmadájáról! A vízijátékok medencébe vagy szabad vízbe kerülése garantálja az unalommentes időtöltést. A vízipuska gyerekeknek kínál szuper programot, egy játék hajó vagy a megszokott fürdőjátékok pedig a babákat kötik le sikeresen.

Esőprogram kreatívan

Mivel tavasszal mindannyian a szabad levegőre vágyunk, a legjobb, ha előre nem szórjuk tele a családi naptárat beltéri programokkal. Hagyjuk meg a lehetőséget legalább egy közeli parkban elköltött pikniknek vagy kirándulásnak! De mi a teendő akkor, ha borús reggelre ébredtünk a családi túra napján, mégis szeretnénk kimozdulni? Számos olyan programlehetőséget találunk, amit spontán is megszervezhetünk: például egy mozimatiné a legújabb családi filmekkel, vagy interaktív, kicsik számára is érdekes múzeumokkal és kiállításokkal. Jobb, ha ezeket a lehetőségeket előre feltérképezzük, hogy aznap csak rá kelljen bökni a kedvencre!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek