11 hónapnál régebbi cikk

Itt a KAPP, a katolikus egyház okostelefonos alkalmazása
Fehérvár Médiacentrum fotója
kapp.hu
Itt a KAPP, a katolikus egyház okostelefonos alkalmazása

Az okostelefonra letölthető alkalmazások létjogosultsága már rég nem kérdéses. Hasznossága éppen egyszerűségében és az információátadás gyorsaságában rejlik.

Ferenc pápa magyarországi látogatásának idejére időzítve elérhetővé vált a katolikus mobilapplikáció, a KAPP. Az okostelefonra letölthető app a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából készült, és időzítése sem véletlenül esik egybe a szentatya érkezésével.

Az alkalmazás elsődleges célja a Magyar Katolikus Egyház híreinek, eseményeink és egyéb információinak egy helyen történő gyors és egyszerű eljuttatása a híveknek. Az események menüpontban már a közelgő pápalátogatás is szerepel. Itt elérhető a szentatya által meglátogatandó helyszínek listája is, melyet útvonaltervező is segít felkeresni. De az alkalmazásban olvashatjuk az április 30-i ünnepi szentmise énekeit és liturgikus olvasmányait is.

Kapcsolódó
Kicsoda a rendszergazda? És egyáltalán mit csinál?

Sokan vannak, akik nem is gondolnak bele abba, hogy mitől működik egy számítógép, hogyan kerülnek a céges dokumentumok a notebookra, vagy éppen ki az, aki az új céges notebookra rávarázsolja a céges levelezésünket.

Az alkalmazás nemcsak az előttünk álló pápalátogatás tekintetében ad hasznos információkat, hanem a folyamatosan frissülő tematikus tartalmak a jövőben is segítik majd a felhasználókat.

Az alkalmazás letöltése és használata ingyenes és már elérhető az AppStoreban és a Play Áruházban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek