11 hónapnál régebbi cikk

64 baleset történt az elmúlt 7 napban Fejérben, közte egy halálos kimenetelű
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
64 baleset történt az elmúlt 7 napban Fejérben, közte egy halálos kimenetelű

A rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a jogsértők forgalomból történő kiszűrésére, a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében.

Fejér vármegye közútjain az elmúlt 7 napban összesen 64 baleset történt, amelyek közül 1 halálos kimenetelű volt, 10 baleset végződött súlyos, 5 pedig könnyű személyi sérüléssel - írja a police.hu.

A személyi sérüléses balesetekben 1 motorkerékpáros meghalt, 16 fő súlyosan, 7 fő könnyebben sérült meg. Hét baleset sebességtúllépés miatt következett be, két esetnél pedig ittas volt az okozó. A további balesetek előidézőjeként a kanyarodási, az elsőbbségi, az előzési szabályok megsértése, továbbá a megfelelő követési távolság be nem tartása és a figyelmetlen járművezetés rögzíthető.

Az említett időszakban végzett rendőri ellenőrzések alkalmával a megengedett sebességhatárt összesen 837 járművezető lépte át, és 14 ittas sofőrrel szemben intézkedtek az egyenruhások. Az elsőbbségi szabályok megsértése miatt 75, az irányváltoztatás szabályainak megsértése miatt pedig 26 intézkedést kezdeményeztek. Egy hét alatt összesen 123 esetben mulasztották el a biztonsági öv használatát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek