11 hónapnál régebbi cikk

Szúnyogháló körkép
·Életmódszúnyog·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/PublicDomainPictures
Szúnyogháló körkép
·Életmódszúnyog·Utolsó frissítés: undefined

Bár nagyszerű, hogy végre megérkezett a jó idő, de ez sajnos együtt jár azzal is, hogy kellemetlen szúnyogok árasztják el a lakást, és a fájdalmas csípéseik még az éjszakai pihenésünket is megzavarhatják.

Pontosan ezért is szükséges felszerelni szúnyoghálókat a melegebb évszakokban az ablakokra és az ajtókra, amelyek apró szemcséin szinte egyetlen repülő rovar sem tudja átpréselni magát. Sőt, még a levegőben terjedő por ellen is védenek. 

Ne írd le azonnal a fix keretes szúnyoghálót!

Ezzel a típussal kapcsolatban ugyan akad néhány negatív vélemény, de az alumínium és műanyag fix keretes szúnyoghálók a Lakberbazárnál olyan előnyökkel szolgálhatnak, amiket egyetlen másik típus sem képes biztosítani a nyílászáróid számára. 

Elsőként például azt említenénk meg, hogy az olyan kisebb méretű ablakokkal rendelkező helyiségekben is használhatóak, mint a fürdőszoba, a garázs vagy a spájz. De az sem elhanyagolható szempont, hogy képesek résmentesen felfeküdni az ablakkeretre. Ennek köszönhetően pedig rendkívül hatékonyan tartják távol a bogarakat, a szúnyogokat, a koszt és az egyéb szennyeződéseket.

Ráadásul az esztétika tekintetében is nagyszerű megoldásnak bizonyulnak. A hozzájuk mellékelt szürke, üvegszálas, UV-álló háló ugyanis tökéletesen kifesztíthető, és szinte észre sem vehető a megléte. Sőt, ha szeretnéd hozzáigazítani a keretüket az otthonodban lévő nyílászárókhoz, akkor azt is könnyedén megteheted.

Az egyszerű felszerelhetőség és a könnyű tisztíthatóság is nagy előnyük

A fentebb leírtakon túl még azért is érdemes ezt a szúnyogháló típust választani, mert igazán könnyen telepíthetőek és kezelhetőek. Tehát te is felrakhatod őket saját kezűleg, szakember segítsége nélkül.

Ehhez először is illeszd össze a négy darab külső sarokelemet és a keretet! Ezt tedd egy vízszintes felületre, és helyezd, illetve simítsd rá a mellékelt rovarhálót. Körülbelül annyira, hogy egy centiméter lógjon túl a kereten. Majd a gumigéder segítségével szorítsd bele a hálót a keret barázdájába.

Végül pedig, vágd le a túllógó részt a hálóból, és töröld le a szúnyoghálót egy szappanos oldatba mártott nedves ruhával! A rögzítéséhez pedig fel kell fúrni négy darab csavart, amit a mellékelt tükörgombok szépen elfednek majd.

Az öntapadós szúnyoghálók is jól jöhetnek bizonyos esetekben

Bár ezek a szúnyogháló típusok nem túl tartósak, de nagy előnyük közé tartozik, hogy szinte bárhol beszerezhetőek, köztük a Lakberbazár kínálatában is. Továbbá az is mellettük szól, hogy megfizethető az áruk, és igazán széles választékban kaphatóak.

De a legjobb bennük talán az, hogy szakértelem nélkül is felszerelhetőek. Az ablak belső keretére kell tenni egy öntapadós ragasztószalagot, majd ennek segítségével rögzíteni a hozzá kapott hálót.

Azért csak ezt a két típust mutattuk be a mai cikkünkben, mert ezek azok, amelyek könnyen beszerezhetőek, és te magad is megoldhatod a telepítésüket. Vagyis tökéletesek abban az esetben, ha azonnal szúnyoghálóra lenne szükséged.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek