1 évnél régebbi cikk

Itt a jó idő! Mit tehetünk a szúnyogok, rovarok ellen?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Freepik/wayhomestudio
Itt a jó idő! Mit tehetünk a szúnyogok, rovarok ellen?

Végre beköszöntött a várva várt jó idő! Végre előkerülhetnek a sufniból a grillezés kellékei, teljes nagyságában pompázhat a kertben a medence, azaz végre beindulhat a kinti élet! Igen ám, de ezzel együtt a rovarok, bogarak is felébrednek téli álmukból, hogy zümmögésükkel és folytonos jelenlétükkel megzavarják az amúgy vitathatatlan idillt. Még jó, hogy ebbe nem kell beletörődni, hiszen létezik rá kényelmes megoldás.

A terasz nyugalma könnyedén visszaszerezhető!

Ha végre valahára a tél továbbáll, akkor a legjobb minden pillanatot a szabadban tölteni. Akad, akinek ez a kert, megint másnak az erkély. Ám egy biztos. Az elektromos rovarcsapda egyik helyszínről sem hiányozhat. Ellenkező esetben ugyanis a zümmögő népség tagjai konkrétan megkeseríthetik a mindennapokat. Mert nem elég, hogy zümmögnek, ami egyébként önmagában roppantul idegesítő jelenség, de mindenbe belerepülnek: ételekbe, italokba, a medence vízébe, és még csípnek is. Semmiképpen sem jó felállás ez, azaz a legjobb út a cselekvés.

Az azonban, különösen gyermekes családoknál, teljesen érthető igény, hogy a kevésbé biztonságos alternatívák nem igazán jöhetnek szóba. A légycsapó hatékonyságát pedig inkább ne firtassuk. Az elviselés sem tartozik a könnyedén megvalósítható forgatókönyvek közé. Az elektromos készülék alkalmazása a fentiekkel szemben viszont kizárólag előnyöket tartogat. Nézzük, melyek ezek!

Nem fogyaszt sokat, mégis eredményes!

A csapda végzi a dolgát, és ehhez pusztán elektromos áramra van szüksége. Több típus is beszerezhető, érdemes a hatótávolságot első körben meghatározni. Egyes variációk akár nyolcvan négyzetméteren is képesek kifejteni a hatásukat, ami mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény. Az eszköz tisztítása a kihúzható rovartálca segítségével egyszerűen, és gyorsan lerendezhető, ami újfent olyan pozitívum, aminek az áldásos megléte akár nap, mint nap élvezhető.

Ami még a termék mellett szól, az a biztonság. Nem jelent kockázatot sem a gyermekek, sem az állatok számára, ahogy a felnőtt szervezetet sem érik káros behatások. Vagyis ténylegesen csak és kizárólag a rovarok eshetnek csapdába.

Milyen egyéb praktikát érdemes bevetni?

A fizikai védekezés is jó ötlet, már ahol megoldható. A szúnyogháló ajtóra, ablakra egyaránt felszerelhető, és kétségtelenül eredményesen zárhatóak általa párkányon és küszöbön túlra a rovarok. De az is tény, hogy ez a típusú védelem nem minden helyzetben vethető be. Ami a testre permetezett távol tartó szereket illeti: ezeknek a hatása csak ideiglenes, lokális, és folyamatosan nem alkalmazható, a kellemetlen szagról nem is beszélve. Ráadásul a legtöbb variáns nem túlságosan kompatibilis az egyéb élőlényekkel, például házi állatokkal, ami sokak számára kizáró indok.

Arra megéri odafigyelni, hogy kint a teraszon, vagy a kerti asztalon ne maradjon ételmaradék, innivaló, mert ezekre kifejezetten szeretnek rárepülni az élelmes betolakodók. Száraz időszakban a víz is érdekes a számukra, nemcsak az édes ízű italok, így vizet sem jó ötlet kint felejteni. Ám vitathatatlanul a legegyszerűbb a csapda előnyeivel élni előkészületek, és utómunkálatok helyett.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek