10 hónapnál régebbi cikk

Alig egyéves, máris a legjobbak között a székesfehérvári Doktor Plusz magánrendelő
·Egészséggyógyítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Doktor Plusz
Alig egyéves, máris a legjobbak között a székesfehérvári Doktor Plusz magánrendelő
·Egészséggyógyítás·Utolsó frissítés: undefined

“Az év betegbarát szolgáltatója” díjat nyerte el a fehérvári intézmény 2023-ban.

Átgondolt kutatássorozat és piacfelmérés után alig több mint egy éve nyílt meg Székesfehérvár egyik legmodernebb magánegészségügyi intézménye, a Doktor Plusz. A rendelő azonban nem csak üzletileg bizonyított, de szakmai munkáját és betegellátásának kiemelkedő színvonalát most a hivatalos egészségügyi szakma is díjjal jelezte vissza.

“Az év betegbarát szolgáltatója” díjat azok a magánegészségügyi szolgáltatók nyerték el, amelyek Magyarországon 2023-ban a legjobb betegközpontú ellátást nyújtják. Elbírálásakor a zsűri tagjai azt értékelték, hogy az egyes szolgáltatók milyen színvonalú környezetben fogadják az ügyfeleiket, a laikusok számára érthetően, türelmesen magyarázzák-e el a betegségeket és a kezeléseket, mennyire nyújtanak személyre szabott szolgáltatásokat, foglalkoznak-e betegeik utógondozásával.

Kutatással támogatott elindulás

Magyarországon talán egyedülálló módon a rendelő szolgáltatásainak és működési folyamatainak kialakítását egy intenzív kutatási szakasz előzte meg, amely során kvalitatív és kvantitatív eszközökkel is feltérképezésre került, hogy mik azok az értékek és szempontok, amiket a Székesfehérvár környékén élő páciensek és az itt dolgozó orvosok kiemelten fontosnak tartanak a jó minőségű egészségügyi ellátással és a pozitív páciens élménnyel kapcsolatban.

Ennek megfelelően a Doktor Plusz Magánegészségügyi Központ szolgáltatásait és ellátási folyamatait a betegek igényeit szem előtt tartva, az orvosi szempontokkal összehangolva alakította ki.

Milyen értékeket tart fontosnak a Doktor Plusz?

Gondosan tervezett rendelői élményút: az ellátás folyamatai a páciensek szempontjainak folyamatos szem előtt tartása mellett kerültek kialakításra. A betegek számára éppen elég feladat meggyógyulni, ezért a Doktor Plusz célja, hogy az ehhez vezető utat számukra kényelmessé, átláthatóvá és kiszámíthatóvá tegye.

Partnerségen alapuló orvos-beteg kapcsolat: A Doktor Plusz orvosai nem a fehér köpeny mögé bújt elérhetetlen szaktekintélyek, hanem együttérző szakemberek, akik pácienseikhez odafigyeléssel, nyitottsággal és megértéssel fordulnak. Az intézmény orvosai arra törekszenek, hogy a betegekkel partnerként együttműködve egyéni megoldásokat találjanak a gyógyulásra.

Élményszerűség, játékosság: a Doktor Plusz felkészült a gyermekek fogadására. A játék a váróban, a játszósarokban kezdődik, de a rendelőben sem ér véget. Az intézmény orvosai minden esetben alaposan elmagyarázzák a kis betegeknek, mi történik velük a vizsgálat során, így nem érheti őket meglepetés. Családias, magas színvonalú környezet: a rendelő fizikai környezetének kialakításakor nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy ügyfeleiket és kísérőiket barátságos, kényelmes légkör fogadja, orvosaik számára pedig kényelmes munkakörnyezetet teremtsenek.

Szakmai háttér

Tudomány és technika: A Doktor Plusz vezetősége több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a betegellátás, egészségügyi folyamatszervezés, klinikai orvostudományok és gyógyszerkutatás terén. A rendelő szolgáltatásaiban ezért a klinikai szakértelemmel ötvöződnek a fejlett technológiák és a tudományos precizitással megtervezett munkafolyamatok. A Doktor Plusz társintézménye, a Vita Verum Medical klinikai gyógyszerkutatással és orvostechnikai eszközök kutatásával foglalkozik, így az egészségügyi központ rendelői megfelelnek a klinikai kutatásokkal szemben támasztott igen szigorú nemzetközi feltételeknek is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek