2 évnél régebbi cikk

Ingyenes lehetőség: fénykép alapján ismeri fel a bőrbetegségeket a Semmelweis Egyetem új alkalmazása
·Egészséggyógyítás·Utolsó frissítés: undefined
Ingyenes lehetőség: fénykép alapján ismeri fel a bőrbetegségeket a Semmelweis Egyetem új alkalmazása
·Egészséggyógyítás·Utolsó frissítés: undefined

Hétszázféle bőrbetegséget képes azonosítani a páciens által beküldött fotó alapján az a mesterséges intelligencia alapú technológia, amelyet januártól tesztelnek a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján, és amely március 24. óta ingyenesen elérhető.

Nemcsak a bőrdaganatok különböző típusait, de például a fertőzések és autoimmun betegségek miatt kialakuló bőrelváltozásokat is felismeri az a mesterséges intelligencia alapú technológia, amelyet idén januártól kezdtek tesztelni az egyetemen  - számolt be róla a semmelweis.hu.

"Az eszköz a páciens által beküldött kép, valamint a mellékelt klinikai adatok alapján 700 féle bőrbetegséget, vagyis az ismert bőrgyógyászati problémák jelentős részét tudja azonosítani. A mesterséges intelligencia által felállított diagnózist minden esetben bőrgyógyász szakorvos hagyja jóvá, ugyanakkor a szoftver priorizálja a bejövő eseteket, megadja a differenciál diagnózist, és egy egyszerűen kezelhető felületen teszi a szakember elé" – magyarázza a cikkben Kovács Máté, az OGYÉI nyilvántartási számmal rendelkező AIP Derm szoftvert kifejlesztő AIP Medical Holding Zrt. társalapítója. 

Dr. Poór Adrienn, a klinika egyetemi adjunktusa szerint új rendszerrel a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán korábban elérhető teledermatológiai szolgáltatás szintet lép és jelentősen eredményesebbé válik, hiszen az alkalmazás, vagyis a mesterséges intelligencia tesz javaslatot a lehetséges diagnózisra, az orvos feladata ennek igazolása, szükség esetén módosítása.

A tervek szerint naponta 2-3 orvos vesz majd részt ebben a folyamatban.

A szolgáltatást március 24-től az érvényes biztosítási jogviszonnyal rendelkezők az egész ország területéről ingyenesen vehetik igénybe a rendszerbe történő regisztrációt és a képek feltöltését követően.

A regisztráció ide kattintva elérhető.

Borítókép: femina.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek