10 hónapnál régebbi cikk

Lekerült a Magyar Király felirat a legendás belvárosi szállodáról, sok fehérvári sajnálja a névváltozást
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/cserpalkovicsandras
Lekerült a Magyar Király felirat a legendás belvárosi szállodáról, sok fehérvári sajnálja a névváltozást

Korábban beszámoltunk róla, hogy változik a neve a Hotel Magyar Királynak. Már lekerült a legendás szálló homlokzatáról az eddigi név, amit a fehérváriak többsége szomorúan vett tudomásul. Cser-Palkovics András polgármester a névváltozásról fejtette ki véleményét a közösségi oldalán. 

"Szomorúan láthattuk azonban, hogy a hotel homlokzatáról lekerült a történelmi hagyományainknak megfelelő "Magyar Király" felirat. Nem tudom, hogy lehet-e ezen változtatni, de meg fogjuk keresni a tulajdonost és a szállodalánc képviselőit, hogy gondolják át ezt a döntésüket. Ez egy egyedi és különleges név, ami utal a város történelmére is. Meggyőződésem, hogy a fejlődésünknek a hagyományainkra kell épülnie" fogalmazott Cser-Palkovics András. A Facebookon közzétett bejegyzésben a polgármester arról is szólt, hogy a Hotel Magyar Király nagy hagyományokkal bíró szállodája Székesfehérvárnak. A városvezető kiemelte, hogy nagy hagyománya van a névnek is. 

 "Természetesen magántulajdon lévén a tulajdonos szabadon dönthet a hasznosításáról, bérbeadásáról. Városunknak komoly presztízsérték, hogy ez az épület most egy komoly, nemzetközi szállodalánc üzemeltetetésébe kerül. Biztos vagyok benne, hogy ez további lehetőségeket nyit meg a városunk turisztikai életében" emelte ki Cser-Palkovics András. 

A teljes poszt itt érhető el:

Korábban már írtunk róla, hogy a Mercure Székesfehérvár Magyar Király két szinten 79 modern és kényelmes szobát és négy lakosztályt kínál. A vendégek számára bisztró hangulatú étterem, illetve a székesfehérvári várfal eredeti köveiből kialakított Wine Bar is rendelkezésre áll, az üzleti utazók pedig közel 700 négyzetméternyi tárgyalótermi kapacitást használhatnak.

A Zichy-palotának is nevezett klasszicista stílusú palota az 1820-as évek elején épült a neoklasszicista építészet magyarországi kulcsfigurája, Pollack Mihály közreműködésével. Az épület 1870 óta szállodaként működött, de az 1949-es államosítás után más funkciót kapott. Szállodaként 1958-ban nyitották meg újra, majd 1990-ben visszakapta eredeti nevét is.

Kapcsolódó
Megváltozik a legendás fehérvári Hotel Magyar Király neve

Az Accor tovább bővíti elismert márkákból álló portfólióját Magyarországon: Mercure lesz a neve a székesfehérvári Hotel Magyar Királynak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek