9 hónapnál régebbi cikk

Sztárparádé Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotójaSztárparádé Fehérváron

Tovább száguld a Gyulai István Memorial: sztárparádé 100 méter gáton, jön a női 200 méter síkfutás világbajnoka is.

A július 18-án, Székesfehérváron megrendezett Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői pár napja világklasszisok egész sorát jelentették be, és máris újabb csillagok érkezéséről adnak hírt. Az esemény egyik kiemelkedő versenyszámának a nők 100 méteres gátfutása ígérkezik.

A tavalyi müncheni Európa-bajnokságon nyert ezüstérmével az Év Sportolónője címet kiérdemlő országos csúcstartó, Kozák Luca (12.69 mp), az idei fedettpályás Európa-bajnokság döntőjében hetedik helyen végzett Kerekes Gréta (12.93 mp) és a 2021-ben és 2022-ben egyaránt U20 VB bronzérmes Tóth Anna (13.00) olyan mezőnyben léphet pályára, amilyenben eddig talán még soha! Az éppen Kozák előtt Európa-bajnoki aranyérmes lengyel titán, Pia Skrzyszowska (12.51 mp) és az amerikai Alaysha Johnson (12.35 mp) egyaránt kontinensbajnoki címvédőként lép pályára Magyarországon, de ott lesz a versenyszám világbajnoka, a 2019-ben VB aranyérmes amerikai Nia Ali (12.34 mp) is. A hab a tortán pedig a tavaly a világcsúcsot is magához ragadó, világbajnoki címvédő, a nigériai Tobi Amusan (12.12 mp) illetve a Puerto Rico számára Tokióban olimpiai bajnoki aranyérmet nyerő Jasmine Camacho-Quinn (12.26) részvétele.

És akinek ez sem lenne elegendő, íme, egy egészen friss megállapodás bejelentése: kitűnő mezőnyben rajthoz áll Székesfehérváron a női 200 méter világbajnoka, a jamaikai Shericka Jackson, akinek a tavaly futott egyéni csúcsánál (21.45 mp) kizárólag a legendás Florence Griffith-Joyner futott egykor jobbat - és ő is csak egyszer.

A szervezők már korábban hírt adtak számos olimpiai bajnok, így a bahamai Steven Gardiner (400m), a kenyai Emmanuel Korir (800m), a görög Militiadis Tentoglou (távolugrás), a svéd Daniel Ståhl (diszkoszvetés), a lengyel Wojciech Nowicki (kalapácsvetés), valamint a világbajnoki címvédő szlovén Kristjan Čeh (diszkoszvetés), a lengyel Paweł Fajdek (kalapácsvetés) és sok más olimpiai és VB érmes világklasszis, és a legjobb hazai atléták, így például a kalapácsvető Halász Bence indulásáról is. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek