1 évnél régebbi cikk

Gyulai Memorial: világsztárok Fehérváron, rekordot dönt a magyar indulók száma
·SportGyulai Memorial·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Gyulai Memorial: világsztárok Fehérváron, rekordot dönt a magyar indulók száma
·SportGyulai Memorial·Utolsó frissítés: undefined

Az év legnagyobb hazai atlétikai versenyét rendezik holnap, augusztus 8-án Fehérváron.

Soha annyi magyar indulója nem volt a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjnak, mint idén, ami azt jelzi, hogy egyre többen képesek erős nemzetközi versenyen helytállni – erről Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke beszélt városunkban a megelőző vasárnapi sajtótájékoztatón.

Közölte, az idei lesz a tizenkettedik alkalom, amikor megrendezik a viadalt és a kilencedik alkalom, amikor Székesfehérvár lesz a házigazda. Megjegyezte, hogy ez lesz az utolsó fehérvári verseny, de a várossal az együttműködést folytatni szeretnék, ám az még nem tisztázott, milyen keretek között teszik ezt.

Spiriev Attila, a verseny sportigazgatója megemlítette, hogy hazánk történetének legnagyobb sportdiplomatájára emlékeznek a versennyel, és teszik ezt ezúttal is fantasztikus mezőnnyel. Úgy vélte, a mezőny erősségét jelzi, hogy a jelenkor első számú férfi és női atlétája, a svéd rúdugró, Armand Duplantis és a női 400 méteres gátfutás világcsúcstartója, Sydney McLaughlin is versenyez Székesfehérváron. Arról is beszélt, hogy férfi 100 méter nincs olyan külföldi induló, akinek idén ne lenne 10 másodperc alatti, a nőknél a hasonló számon pedig nincs olyan induló, akinek ne lenne 11 másodperc alatti ideje.

Megerősítette, hogy most indul a legtöbb magyar az erős mezőnyben, hiszen kétszer többen lesznek, mint a korábbi években, összesen 44 magyar atléta áll rajthoz.

Cser-Palkovics András polgármester nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a város a Gyulai Memorial házigazdája lehetett hosszú évekig. Ez lesz az utolsó viadal Székesfehérváron, amely fantasztikus mezőnnyel várja a nézőket – tette hozzá.

Itt lesznek Fehérváron a legjobb magyar atléták is, köztük az a Halász Bence, aki legutóbb Oregonban, a világbajnokságon érte el élete legjobb eredményét.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek