9 hónapnál régebbi cikk

Modern betegellátás: jól halad a fehérvári kórház új tömbjének építése
·Hírekkórház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Modern betegellátás: jól halad a fehérvári kórház új tömbjének építése
·Hírekkórház·Utolsó frissítés: undefined

A három szintes épületben modern körülmények között helyezik majd el a pulmonológiát, az onkológiát és az infektológiát. A függőfolyosó is megújul és a legújabb orvosi eszközöket is beszerzik.

Jó haladnak a munkálatok, ismét látványos szakaszhoz érkezett a fehérvári kórház legújabb tömbjének építése. A 6000 négyzetméteres épületkomplexumban helyeznek majd el három osztályt: a pulmonológiát, az onkológiát és az infektológiát.

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Facebook-oldalán tette közzé, hol tartanak most a szakemberek. Mint írják, monumentális épületről lesz szó, de nézzünk egy-két érdekes adatot:

  • az épület hasznos alapterülete: 6 113,5 m²
  • 64 kórtermet alakítanak ki benne, 112 ággyal
  • a szobák 25 százaléka egyágyas lesz, 75 százaléka pedig kétágyas
  • a természetes fény 149 db ablakon és 218 m² üvegfal felületen keresztül jut majd be a
    helyiségekbe
  • a szakemberek eddig 3580 m3 betont, 617 tonna betonacélt és 28.200 darab téglát
    használtak fel az építkezésen
  • a kiemelt gyógyászati tereket, steril követelményszintű helyiségeket különleges csíra és
    gombaölő, homogén bevonatrendszert képező festékkel kezelik le majd a szakemberek

A beruházás a Modern Városok Program keretében valósul meg. Erre 2021-ben 11,4 milliárd forintot, 2022-ben pedig további 3,6 milliárd forintot biztosított a Kormány.

Az új épület is összeköttetésben lesz a függőfolyosóval, amely szintén megújul a beruházásnak köszönhetően. Ez biztosítja például az ellátóhelyek gyors megközelíthetőségét, a betegek szállítását, az anyagmozgatást és ellátást.

Ahogyan arról korábban már beszámolt az fmc.hu, a működéséhez szükséges orvostechnikai eszközöket, a szükséges mobilbútorokat és informatikai eszközöket a kórház szerzi be. Erre és a légtechnikai fejlesztésre 1,6 milliárd forintot költenek.

A Szent György Kórházban az elmúlt közel tíz évben egyébként számos beruházás valósult meg: megújult a sürgősségi ambulancia, az intenzív osztály, a pszichiátriai osztály, a szülészeti osztály és a perinatális intenzív centrum, a gyógyszertári központ, valamint új hemodinamikai és gasztroenterológiai labort is kialakítottak az ezekhez tartozó új eszközpark megújításával együtt.

Nézzétek meg az építkezésen készült legújabb képeket!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek